KOSMOS ISPOD SAČA

Intereždžije i klimoglavci

Za to vrijeme, jedan veleumjetnik vaskolike Crne Gore, prvo pero vlasti i ogledalo današnje Crne Gore, Milorad Dajemnagradusamsebi Popović nakon Njegoševe dobio je još jednu, da zaokruži ovu godinu uspjesima. Gradonačelnik Prijestonice uručio mu je nagradu za izuzetan doprinos razvoju i promociji grada u različitim oblastima. Legne dobro nagrada posle izbora

219 pregleda6 komentar(a)
23.12.2017. 17:14h

Iako sam Branimira Popovića nekoliko puta na ovim stranicama kritikovao, ponekad oštro ali nikad zlonamjerno i bez povoda, ovog puta složiću se sa njegovom inicijativom. Skrenuli su ljudi iz pozorišta pažnju političarima da ne govore u skupštini „nije vam ovo pozorište“. S pravom!

Pozorište je ozbiljna zamisao, ima koncept i pravila, a skuština je skupina ostrašćenih srljavaca, interesdžija i klimoglavaca.

Ono što se dešava u skupštini više nije ni Monti Pajton, ni pozorište, ni vašarište, ni kupleraj, već jedan poseban stepen besprizornosti i iščašenja uma. Ispraznost i mimikrija, prije svega laž, upala laži po obje strane. I vlast i opozicija.

Nije da se ludilo iz skupštine nije prenijelo na svu Crnu Goru, mada je ludilo u ovom slučaju opšteprihvaćeno i uzajamno.

Ludilo je zavladalo od Ulcinja pa do na kraj Boke. Prenašminkana slikarka se naoružala i spremala da postroji ljude na primorju u gradu pod Rumijom. Kriminalac bježi policiji kroz podgorička naselja, supruga se krije u žbunju po Gorici, policajci nalaze torbice pune oružja sa uklonjenim serijskim brojevima.

Još jedan uhapšeni mladić pod optužbom da je nosio bombu spremnu da bude postavljena nekom pod kola, brani se tako što se zahvaljuje policiji što ga je spasila jer, eto, ta bomba je, kao, bila namijenjena njemu.

Komedija zabune, ali ipak nije pozorište. Sudeći po izjavama glumaca u našem pozorištu je prehladno i zgrada je oronula. Ne izdvaja se dovoljno sredstava, sve propada i ništa se ne renovira. Izgleda da Crna Gora ulaže samo u kriminal i policiju, jer samo to za sad dobro funkcioniše.

Pretresi i hapšenja u Budvi, u Beranama momak upucan u glavu. Ipak, kažu da je Crna Gora među bezbjednijim državama u regionu. Neka bude tako. Nekad bude što biti ne može.

Branimir je malo zakasnio, ali eto, ipak se sjetio da nešto kaže i ukaže.

Za to vrijeme, jedan veleumjetnik vaskolike Crne Gore, prvo pero vlasti i ogledalo današnje Crne Gore, Milorad Dajemnagradusamsebi Popović nakon Njegoševe dobio je još jednu, da zaokruži ovu godinu uspjesima. Gradonačelnik Prijestonice uručio mu je nagradu za izuzetan doprinos razvoju i promociji grada u različitim oblastima. Legne dobro nagrada posle izbora.

Pošto je Popović pokupio sve nagrade, vrijeme je da počne i Šuković da piše, pa da ih on naniže koju i upiše se u biljardu, kako dolikuje.

Dok se glumci smrzavaju, dok arlauču političari u skupštini, dok se pisci bave samo vanjskim neprijateljima i jure „izdajnike“, Crna Gora živi tragikomediju.

Sve je kako treba.

Akcija!