Sačuvajmo Sinjajevinu: Istrajaćemo u borbi za zaštitu Sinjajevine

Kako navode, željeli su da pošalju zajedničku poruku da su složni i da će istrajati u borbi za zaštitu Sinjajevine kao prirodnog, turističkog i poljoprivrednog bogatstva Crne Gore

3221 pregleda9 komentar(a)
Okupljeni na Margiti

Na Sinjajevini, na inicijativu grupe Mojkovčana, organizovan je danas marš do kampa na Margiti gdje su boravili građani koji su pedeset i jedan dan protestovali u cilju zaustavljanja vojnih vježbi na toj planini.

"Marš je organizovan u cilju skretanja pažnje da je problem vojnog poligona na Sinjajevini i dalje prisutan i da Vlada još uvijek nije poništila odluku o proglašavanju planine Sinjajevine vojnim poligonom", navedeno je u saopštenju GI Sačuvajmo Sinjajevinu.

foto: GI Sačuvajmo Sinjajevinu

Kako navode, željeli su da pošalju zajedničku poruku da su složni i da će istrajati u borbi za zaštitu Sinjajevine kao prirodnog, turističkog i poljoprivrednog bogatstva Crne Gore.

U maršu je učestvovalo 28 ljudi, od kojih je većina išla pješke. Jedna grupa Mojkovčana je krenula iz Štitarice, dok je druga krenula iz Lipova, a pratili su ih i sa sankama.

foto: GI Sačuvajmo Sinjajevinu

Iz Građanske inicijative “Sačuvajmo Sinajevinu” kažu da će podržati svaku buduću inicijativu, kao što su podržali i ovu.