Tuhel: Ako je ovo naša polazna osnova, jedva čekam da vidim gdje ćemo završiti

"Titula je daleko, moramo da budemo realni"

4718 pregleda0 komentar(a)
Tuhel, Foto: Reuters

Novi menadžer fudbalera Čelsija Tomas Tuhel rekao je da je ekipa možda izgubila šansu za borbu za titulu u Premijer ligi, ali da mu je igra protiv Vulverhemptona pokazala dobru osnovu za budućnost.

Tuhel je u srijedu uveče prvi put predvodio Čelsi, dan pošto je preuzeo ekipu poslije otkaza koji je na "Stamford Bridžu" dobio Frenk Lampard. Čelsi je sinoć odigrao neriješeno (0:0) protiv Vulverhemptona, pa je londonska ekipa osma na tabeli poslije 20 kola u Premijer ligi.

Tuhel je imao samo jedan trening sa ekipom uoči utakmice.

"Razočaran sam što nismo pobedili, igrači su zaslužili zbog napora koji su uložili. Ali, rekao sam im u svlačionici da nema mjesta razočaranju i sumnjama. Zadovoljan sam uloženom energijom, bili smo organizovani i nismo dozvolili kontranapade protiv jedne od najopasnijih ekipa. Bili smo hrabri, igrali smo hrabro kao ekipa i u napadu i u odbrani", rekao je Tuhel, prenio je Skaj.

"Igrači koji su ušli sa klupe su imali dobar uticaj, a igrači koji nisu ušli u igru imali su dobar stav. Bilo je teško, ali nismo gubili na intezitetu i zbog toga sam srećan. Ako je ovo naša polazna osnova, jedva čekam da vidim gdje ćemo završiti", dodao je nemački trener.

Upitan o ciljevima Čelsija u ovoj sezoni, Tuhel je rekao: "Titula je daleko, moramo da budemo realni".

"Kada potpišete za Čelsi ili dodjete u klub kao trener, potpišete i očekivanja borbe za trofeje - Premijer liga, Liga šampiona i sva takmičenja u Kupu. To je apsolutno jasno. Ali, moramo da budemo realni, a u ovom trenutku, mnogo nas bodova dijeli do četvrtoplasiranog. Moramo svakodnevno da radimo na detaljima i napretku u igri, a bodovi će doći, apsolutno sam uvjeren", naveo je.

Čelsi zaostaje pet bodova za Vest Hemom na četvrtom mjestu, koje vodi u Ligu šampiona, a 11 bodova za prvoplasiranim Mančester sitijem, koji ima i utakmicu manje.

"Ne mora mnogo toga da se popravlja. U ekipi je zanimljiva mješavina iskusnih igrača, ličnosti i talentovanih momaka. Vidim vrlo zahtjevnu ligu koja fizički izvlači sve iz igrača. Kada sam došao zatekao sam grupu koja je bila potpuno otvorena za naše ideje, uvjerenja i taktiku. Osjećao sam se veoma dobro zbog toga, pošto to želite kada dolazite", rekao je Tuhel.

"Ova igra je nivo. Navikao sam da stvaram posebnu energiju i atmosferu koja je potrebna da bi se otvorila mogućnost da pobjeđujete na svaka tri dana u ovakvoj ligi. Vjerujem da to možemo svakoga dana. Izgradićemo tim protiv koga niko neće željeti da igra. To je za mene izazov, da uradim to što prije", dodao je Tuhel.