Pripremo ročište Pavićeviću, Orlandiću i Pejoviću odloženo za 5. februar

Prema navodima istrage, jedna od meta ove kriminalne organizacije trebalo je da bude Baranin Jovan Đurović, brat pokojnog Luke Đurović

10072 pregleda2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović

Pripremno ročište u predmetu protiv Danilovgrađanina Marka Pavićevića (29), Baranina Vuka Orlandića (25) i Podgoričanina Borisa Pejovića (33), koji se optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva terete za članstvo u kriminalnoj organizaciji koja je planirala nekoliko ubistava, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici na zahtjev odbrane okrivljenog Pavićevića.

Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću, rekla je da je ročište odloženo za peti februar.

Odbrana Pavićevića zatražila je odlaganje kako bi se upoznali sa spisima predmeta koji se odnose na okrivljenog Pejovića, imajući u vidu da je rješenjem Višeg suda taj predmet nedavno spojen sa predmetom protiv Pavićevića i Orlandića.

"Imajući u vidu da je postupak povodom optužnice SDT-a protiv okrivljenih Marka Pavićevića i Vuka Orlandića zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija prvi započet pred ovim sudom pod poslovnom oznakom Ks.br.29/20, te da je spis predmeta ovog suda Ks.br.47/20 formiran protiv okrivljenog Pejović Borisa zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, povodom istog događaja, to ovo vijeće nalazi da je neophodno spojiti ove postupke, kako bi se sproveo jedinstven postupak i donijela jedna odluka, obzirom da se svi dokazi od značaja za odlučivanje nalaze u spisima Ks.br.29/20", piše u rješenju Višeg suda u Podgorici od 14. decembra prošle godine.

Prema navodima istrage, jedna od meta ove kriminalne organizacije trebalo je da bude Baranin Jovan Đurović, brat pokojnog Luke Đurovića. Uloga Pejovića, prema tvrdnjama tužilaštva bila je nabavka oružja koje je trebalo da Pavićević i Orlandić navodno koriste u likvidaciji. Kako je utvrđeno istražnim radnjama, pojedini dokazi ukazuju da su članovi ove kriminalne grupe u cilju realizacije plana zbog kojeg je organizacija i stvorena, osim nabavke oružja, za potrebe izvršenja krivičnog djela, u Ulcinju ukrali automobil "golf2", koje su navodno planirali da zapale nakon zločina. Osim toga, istražitelji su utvrdili i da su članovi ove grupe imali štek stan u Baru u kojem je pronađena snajperska puška sa izbrušenim fabričkim brojem. Prilikom hapšenja pomenutih lica, pronađeni su i oduzeta sredstva komunikacije sa inostranim krarticama i sa najvišim stepenom kripto-zaštite, a koje su im služili za međusobnu komunikaciju prilikom realizacije krivičnih djela. Osim automatskog oružja i municije, prilikom pretresa vozila nađenog u Borskoj ulici u Baru, a za koje je istragom utvrđeno da je korišćeno od članova kriminalne grupe, pronađena su i dva plastična kanistera sa 40 litara benzina.