Gvardiola odlaže dolazak Sančesa i Van Dajka do ljeta

Sančes i Van Dajk su bili najveće mete „građana“ tokom ljeta, ali njihove jake ličnosti i liderski kvaliteti bi, ironično, mogli da im budu protivnici u januarskom prelaznom roku

0 komentar(a)
Aleksis Sančes Arsenal, Foto: Reuters
21.12.2017. 19:15h

Mančester siti će zamrzuti priču oko dolaska Aleksisa Sančesa do ljeta, piše Goal.com.

Razlog? Pep Gvardiola smatra da bi dolazak Čileanca poremetio harmoniju u svlačionici.

Zbog istog razloga, Katalonac bi mogao da odustane i od glavnog cilja u januaru - dovođenja štopera.

Sančes i defanzivac Sautemptona Virdžil van Dajk su bili najveće mete „građana“ tokom ljeta, jer je Gvardiola smatrao da mogu da donesu veliki uticaj i na terenu i van njega.

Ali, njihove jake ličnosti i liderski kvaliteti bi, ironično, mogli da im budu protivnici u januarskom prelaznom roku, jer Pep hoće da održi veoma pozitivnu atmosferu u timu.

Sančes je ljetos bio na pragu Sitija, jer je uprava kluba sa „Etihada“ dogovorila obeštećenje od 60 miliona funti sa Arsenalom posljednjeg dana prelaznog roka, ali je posao propao jer „tobdžije“ nisu našle zamjenu.

Oba kluba su krivila jedan drugi za fijasko, a uprava Sitija je navodno poručila agentu Čileanca da će ponovo pokušati u januaru.

Gvardiola je i dalje zagrijan za Sančesa, hoće da radi sa njim i može da ga dobije za znatno manje novca nego u avgustu, ali je odlučio da čeka do kraja sezone, jer mu je tim u mnogo boljoj situaciji nego ljeto.

Liroj Sane i Rahim Sterling igraju bolje nego što je i sam katalonski stručnjak očekivao, a jasno je da bi dolaskom Sančesa izgubili minutažu.

Na odluku da odloži transfer bivšeg igrača River Plate, Udinezea i Barselone do ljeta mogla bi da utiče samo povreda Sanea, Sterlinga ili nekog drugog napadača.

Ista situacija je i sa Van Dajkom, jer je Gvardiola zabrinut da li bi Holanđanin pristao da se rotira sa Džonom Stonsom i Nikolasom Otamendijem.