Kuće u Rijeci Crnojevića i Crmnici ugrožene zbog rasta vodostaja Skadarskog jezera

"Tokom obilaska utvrdili su da je veliki broj lokacija poplavljen, posebno poljoprivredna zemljišta"

16843 pregleda3 komentar(a)
Foto: NP Skadarsko jezero

Više kuća u Rijeci Crnojevića i Crmnici ugroženo je zbog rasta vodostaja Skadarskog jezera, saopšteno je iz Nacionalnog parka Skadarko jezero.

Direktor NP Skadarsko jezero Nenad Ivanović i stručni saradnik za odnose sa lokalnim zajednicama Bogdan Maraš obišli su danas naselja u priobalju i mještane čija je imovina ugrožena zbog rasta vodostaja jezera.

"Tokom obilaska utvrdili su da je veliki broj lokacija poplavljen, posebno poljoprivredna zemljišta", saopšteno je iz NP Skadarko jezero.

foto: NP Skadarsko jezero

Mještani, kako se dodaje u saopštenju, u razgovoru sa Ivanovićem i Marašem izrazili su zabrinutost za svoju imovinu ukoliko nivo Skadarskog jezera nastavi da raste uslijed loših vremenskih prilika.

"U razgovoru sa predsjednicima mjesnih zajednica Rijeke Crnojevića i Crmnice saznao sam da su pričinjene i određene materijalne štete, te da mještane zabrinjava porast nivoa vode koji može zahvatiti i objekte stanovanja", kazao je Ivanović.

foto: NP Skadarsko jezero

Iz NP Skadarsko jezero navode da će njihovi predstavnici i u narednom periodu obilaziti područja kojima prijeti opasnost od poplava i u saradnji sa mještanima pokušati da spriječe veće materijalne štete.