Rivaldo: Greota je vidjeti da Mesi odlazi iz kluba bez obeštećenja

"Rukovodstvo kluba je napravilo grešku jer nije prodalo Mesija dok je još bio pod ugovorom, kao što je Real uradio sa Kristijanom Ronaldom"

2356 pregleda4 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters

Legendarni brazilski fudbaler, Rivaldo smatra da nije bila dobra odluka rukovodstva Barselone, da Lionela Mesija prošlog ljeta zadrži u klubu.

Mesi je krajem avgusta prošle godine saopštio da želi da ide, ali je na kraju ostao. Ugovor mu ističe na ljeto i bez obeštećenja može da napusti "Kamp Nou".

"Rukovodstvo kluba je napravilo grešku jer nije prodalo Mesija dok je još bio pod ugovorom, kao što je Real uradio sa Kristijanom Ronaldom. Greota je vidjeti da tako talentovan i značajan igrač odlazi iz kluba bez obeštećenja i to u vrijeme velikih finansijskih problema", kazao je Rivaldo, prenosi "Marka".

Barsa je u velikim finansijskim problemima, pa bi eventualni odlazak Mesija bez obeštaćenja bio još jedan udarac za klub.

"Barselona nije bila u dobroj finansijskoj situaciji i prije pandemije koronavirusa, pa će pored neizbježnog odlaska Mesija, klub morati i da proda neke od najboljih igrača kako bi imao prihode", ističe Brazilac.

Bivši igrač Barselone smatra da bi klub morao da proda Felipea Kutinja.

"On ima obožavaoce u Engleskoj i Barselona bi to mogla da iskoristi, čime bi dozvolila sebi ostanak Dembelea i Grizmana. Kutinjo je ostavio sjajan utisak u Premijer ligi i sigurno ima klubova koji bi bili zainteresovani da plate razumnu sumu za njegov transfer, doduše, ne tako veliku kao što je Barsa platila Liverpulu", konstatuje Rivaldo.