Đoković kreće u odbranu titule

Čast da na „Rod Lejver areni” sjutra odigra pretposljednji meč dana ima jedina naša učesnica, Danka Kovinić, čija će suparnica biti prva igračica svijeta, Ešli Barti

2526 pregleda3 komentar(a)
Đoković sa osvojenim peharom pršle godine (arhiva), Foto: Reuters

Australian open počeo je večeras, sat nakon ponoći, a oko 10.30 časova po našem vremenu u posljednjem, petom meču dana na „Rod Lejver areni”, u odbranu titule će krenuti Novak Đoković. Njegov rival na startu je Francuz Žeremi Šardi, kojeg je srpski tensier dobio u svih 13 dosadašnjih duela i to bez izgubljenog seta.

Crnogorska predstavnica na prvom grend slemu u sezoni, Danka Kovinić, igraće sjutra pretposljednji, četvrti meč na „Rod Lejver areni”, protiv prve teniserke svijeta Ešli Barti, koja će pokušati da postane prvi šampion iz Australije u Melburnu nakon 43 godine i titule Kris O’Nil iz 1978. Na tribinama, međutim, neće biti čovjeka po kojem se zove najveći stadion u Melburn parku.

- Odlučio sam da ostanem kod kuće ove godine i tužan sam što ću propustiti Australian open. Radujem se što će, ipak, biti tenisa i što će se igrati u mojoj kući, „Rod Lejver areni”, a ja ću imati virtuelno mjesto u prvom redu. Sve najbolje onima koji se takmiče i Teniskoj federaciji Australije, koja je omogućila da se turnir održi - napisao je na svom Tviter nalogu Rod Lejver, 82-godišnja ikona svjetskog tensia, koji je osvojio 11 grend slem titula, a tri od njih baš na Ozi openu.

foto: Graphic News

Uporedo sa Đokovićevim mečom, jutros bi na „Margaret Kort areni” trebalo da počne i duel Kanađanina Denisa Šapovalova i Italijana Janika Zinera.

Italijanski 19-godišnjak je u sjajnoj formi, jer je pred početak prvog grend slema sezone vezao dvije ATP titule i ponovio uspjehe Đokovića i Rafaela Nadala, jedinih igrača kojima je to uspjelo u tom dobu.

- Ponosan sam na uspjehe, jer nije lako vezati dvije titule. Bilo je teško, naročito polufinale s Karenom Hačanovim, koje se igralo preko tri sata.

Osjećam umor, a već me čeka sjajan igrač, biće interesantno - naglasio je Ziner.

Osim njega, teniski svijet zadivio je i Rus Danil Medvedev, koji je sa Rusijom osvojio ATP kup i postao tek 13. igrač sa 10 uzastopnih pobeda nad igračima iz Top 10 sa ATP liste. On je u Australiju došao u najboljoj formi, a nalazi se u donjem dijelu kostura, u kojem je nosilac Španac Rafael Nadal. Osvajač 20 grend slem titula nije zadovoljan formom na početku Ozi opena.

- Osjećao sam se sjajno, sve do prvog meča u Adelejdu, kada sam osjetio bol u leđima. Problem mi pravi lakša povreda mišića i smeta mi kada serviram.

Nadam se da ću riješiti taj problem - istakao je Nadal, čiji je rival na startu srpski teniser Laslo Đere, koji ima sličan problem sa povredom leđa.