Romario želi na čelo Fudbalskog saveza: Niko se nije borio protiv korumpirane bande kao ja

Legendarni fudbaler je optužio i bivšeg predsjednika FS Brazila Žoaoa Avelanža da je odgovoran za takvo stanje u brazilskom fudbalu, a ranije je tražio i odgovornost ostalih čelnika posrnulog saveza

1 komentar(a)
Romario, Foto: Twitter
20.12.2017. 08:53h

Legendarni brazilski napadač Romario najavio je da će kandidovati za predsjednika Fudbalskog saveza Brazila kako bi stao stao na kraj korupciji u koju je ogrezao fudbal u njegovoj zemlji.

Najbolji igrač Svjetskog prvenstva u SAD 1994. godine, gdje je Brazil osvojio titulu šampiona, po završetku igračke karijere se obreo u političkim vodama, pa je tako od 2011. godine poslanik u parlamentu države Rio de Žaneiro.

51-godišnji Romario je kao senator države Rio de Žaneiro već vodio istragu o korupciji u brazilskom fudbalu, a namjeru da se kandiduje na mjesto predsjednika je obznanio u srijedu, četiri dana pošto je sadašnjeg prvog čoveka fudbalskg saveza Marka Pola del Nera, zbog sumnje na korupciju FIFA suspendovala na 90 dana.

Protiv Del Nera se u Brazilu već sprovodi istraga zbog neetičnog postupanja, dok se protiv dvojice njegovih prethodnika Rikarda Tešeire i Žoze Marije Marina vodi proces u SAD, u sklopu šire istrage u korupciji u FIFA.

"Niko se tako energično nije borio protiv te bande kao ja. Zato sam ja legitiman kandidat. Imam sve kvalifikacije za taj posao. Moja kvalifikacija je cijeli moj doprinos fudbalu, na terenu i van njega", napisao je Romario na Instagramu.

Legendarni fudbaler je optužio i bivšeg predsjednika FS Brazila Žoaoa Avelanža da je odgovoran za takvo stanje u brazilskom fudbalu, a ranije je tražio i odgovornost ostalih čelnika posrnulog saveza.

Romario je najavio i da će se kandidovati za guvernera države Rio de Žaneiro, koja je u teškoj finansijskoj krizi.