Župa nikšićka uslovna za ruralni turizam

„Župa ima preduslov da termin ruralni turizam, uz ljudske resurse koje posjeduje, iskoristi za svoj brži ekonomski razvoj i različite vidove turizma od agro, preko sportsko-rekreativnog, vjerskog, do planinskog, lovnog i turizma zaštićenih djelova prirode“, kazala je Marina Kovačević, iz NVO „Morakovo“

353 pregleda2 komentar(a)
NVO Morakovo, Foto: NVO Morakovo
19.12.2017. 20:11h

NVO „Morakovo“ iz Nikšića završava šestomjesečni projekat kojim su, kako se nadaju, doprinijeli razvoju turizma u Župi nikšićkoj, valorizaciji prirodnih, kulturnih i istorijskih potencijala.

„Župa ima preduslov da termin ruralni turizam, uz ljudske resurse koje posjeduje, iskoristi za svoj brži ekonomski razvoj i različite vidove turizma od agro, preko sportsko-rekreativnog, vjerskog, do planinskog, lovnog i turizma zaštićenih djelova prirode“, kazala je Marina Kovačević, iz NVO „Morakovo“.

Oni su u sklopu projekta organizovali sportsko-rekreativne i promotivne ture, radionice, štampali informativno-propagandni materijal i postavili četiri info table na crnogorskom i engleskom jeziku o turističkim potencijalima Morakova. Riječ je o srednjovjekovnoj tvrđavi „Jerinin grad“, tzv. „Vilinom kamenu“, zabranu kralja Nikole i crkva na kojoj je zvono koje je poklonio Viktor Emanuel, italijanski kralj.

"Ovaj, kao i svi naši dosadašnji projekti, uticao je da Župljani nude svoje smještajne kapacitete, usluge i druge servise u turizmu i da je potražnja sve veća“, kazala je Kovačevićeva. Projekat „Doprinos razvoju turizma u Župi nikšićkoj“ finansijski je podržan sa 3,17 hiljada eura od Komisije za raspodjelu sredstava za sufinansiranje projekata NVO Opštine Nikšić.