Radojević: Podgrijavanje tenzija u NK najbolje govori o karakteru nove, nacionalističke vlasti na državnom nivou

"Naši rođaci, kumovi, prijatelji, komšije muslimani uvijek su se u Nikšiću osjećali svoji na svome, jer ovo jeste i njihov grad, jednako kao naš. Tako mora i ostati", rekao je Radojević

8672 pregleda21 komentar(a)
Natpis na zidu džamije, Foto: Privatna arhiva

Socijaldemokrate Nikšića najoštrije osuđuju skrnavljenje Hadži Ismailove džamije, jednog od simbola našeg grada, sramnim nacionalistickim grafitima upućenim nikšickim muslimanima, saoptio je danas Marko Radojević, predsjednik nikšićkog odbora Socijaldemokrata.

"Konstantno podgrijavanje tenzija u našem gradu, kakvo ne pamtimo još od devedesetih godina, najbolje govori o karakteru nove, nacionalističke vlasti na državnom nivou. Mi, Nikšićanke i Nikšićani, ne smijemo dozvoliti da nam oduzmu one vrijednosti koje naš grad vjekovima baštini. Naši rođaci, kumovi, prijatelji, komšije muslimani uvijek su se u Nikšiću osjećali svoji na svome, jer ovo jeste i njihov grad, jednako kao naš. Tako mora i ostati", istakao je Radojević.

On je dodao da su Socijaldemokrate i devedesetih godina čvrsto stajale na braniku vrijednosti građanske, multinacionalne, multivjerske, antifašističke Crne Gore.

"Od tog ideala nikad nijesmo i nikad nećemo odstupiti. Naše sugrađanke i sugrađane pozivamo da ne nasijedaju na ovakve jeftine provokacije, jer je mir ono najvrednije što imamo i što moramo očuvati. Od nadležnih, prvenstveno Uprave policije, očekujemo da u što kraćem vremenskom periodu rasvijetli ovaj slučaj i pronađe počinioce, a od nadležnog tužilaštva da ih adekvatno sankcioniše", rekao je Radojević.