LP: Umjesto da podnese ostavku, Borovinić Bojović nastavlja da živi u svom svijetu

"Čak je i očajničke apele predsjednika opština u kojima je vlast koalicija kojoj ona sama pripada, ignorisala svaljujući krivicu za sopstveni nerad na lokalne samouprave koje još nemaju odgovor od resornog ministarstva"

3002 pregleda47 komentar(a)
LP( Ilustracija), Foto: Liberalna partija

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović nastavlja da zamajava javnost na pres konferencijama dok građani sve više obolijevaju i umiru a vakcina nigdje, stići će, kaže "ovih dana", i tako u nedogled, saopšteno je danas iz Lberalne partije (LP).

"Umjesto da podnese ostavku na mjesto ministarke kojem očigledno nije dorasla, ministarka nastavlja da živi u svom svijetu i za sve optužuje bivšu vlast koja je bivša već pola godine dok svoju odgovornost niđe ne vidi. Čak je i očajničke apele predsjednika opština u kojima je vlast koalicija kojoj ona sama pripada, ignorisala svaljujući krivicu za sopstveni nerad na lokalne samouprave koje još nemaju odgovor od resornog ministarstva", ističe se u saopštenju LP.

Oni su dodali da je "od odbijanja donacije desetina hiljada vakcina za narod Crne Gore oboljelo više stotina ljudi, a preminulo više desetina".

"Oni najodgovorniji i dalje izbjegavaju odgovornost za to. Recept je jednostavan, priznajte da nijeste dorasli zadatku i povucite se sa funkcije ministra dok se situacija sa epidemijom još može kontrolisati. Namjestili ste sve partijske kadrove na rukovodeća mjesta zdravstvenih ustanova i zadovoljili apetite vladajuće koalicije "po dubini" pa je vaša misija očigledno završena", zaključuje se u saopštenju LP.