Ol-star veče Nikole Vučevića: 42 poena uz rekordnih šest trojki, pobjeda Orlanda

"Velika igra Vučevića, on svako veče igra na nevjerovatnom nivou", kazao je trener Orlanda Stiv Kliford

6395 pregleda8 komentar(a)
Nikola Vučević na meču protiv Sakramenta, Foto: CBS

Blistavo šutersko veče crnogorskog centra Nikole Vučevića donijelo je Orlandu pobjedu nad Sakramenton u "Golden 1" centru u Kaliforniji - 123:112.

Vučević je ubacio 42 poena, uz nevjerovatan procenat šuta iz igre od 77 odsto (17 od 22), a postigao je i šest trojki iz osam pokušaja, što je njegov rekord karijere.

Uz sve to, imao je devet skokova i četiri asistencije.

"Velika igra Vučevića, on svako veče igra na nevjerovatnom nivou", kazao je trener Orlanda Stiv Kliford.

foto: Sofascore

"Dobija posebnu pažnju u reketu, ali uprkos tome on pogađa iznutra, a tako dobro šutira s distance. A tek trojke... Ipak, ja ovdje želim posebno da pohvalim njegov pristup, njegovo ponašenje. Sve se vidi na parketu, dobija ono što zaslužuje. Želi da ima stvar u svojim rukama, spreman je da preuzme odgovornost", istakao je Kliford.

Velika forma ponovo kandiduje crnogorskog centra za Ol-star spektakl 7. marta u Atlanti, iako Orlando igra slabo ove sezone - Magični su sinoć slavili nakon tri vezana poraza, ostvarivši tek 4. trijumf na posljednjih 19 mečeva, pa zauzimaju 12. mjesto na tabeli Istočne konferencije.

Ipak, iznenadili su Sakramento u gostima i to može da bude neka najava, posebno zbog toga što je plej-of zona "daleko" samo tri pobjede.

"Nikola je definitivno presudno uticao na ovu utakmicu", kazao je Vučevićev saigrač Majkl Karter-Vilijams, koji je 15 od 21 poen postigao u trećoj četvrtini, kada je i odlučen meč.

"Izvlači se iza linije za tri poena, sjajno dodaje loptu, pogađa - značajno je proširio svoj asortiman. On je, bez sumnje, Ol-star kvalitet, za mene jedan od najboljih 'velikih momaka' u ligi", istakao je Karter Vilijams.

Tri trojke Vučević je postigao u prvom poluvremenu, dvije u trećoj četvrtini, a jednu u četvrtoj kada je odveo svoj tim na nedostižnih 105:91.

"Ponosan sam na sve, iznijeli smo ovo večeras", kazao je zadovoljni Vučević.

"Kingsima su nedostajala dva važna igrača i znali smo da ćemo imati dobre šanse ako budemo igrali dobro. Dobro smo krenuli i nastavili smo u tom ritmu cijeli meč. Velika pobjeda", ocjena je crnogorskog centra.

Zapandu turneju Orlando nastavlja u nedjelju u Finiksu, gdje je slavio šest puta na posljednjih devet gostovanja.