Esteban Saveljić se vraća u reprezentaciju Crne Gore?

Saveljić je posljednju od četiri utakmice za reprezentaciju odigrao u martu 2016. godine protiv Grčke

9693 pregleda19 komentar(a)
Foto: Rayo

Esteban Saveljić - Argentinac crnogorskog porijekla - mogao bi da se vrati u nacionalni tim, najavio je selektor Miodrag Radulović.

“Pričao sam sa Saveljićem. Pokazao je interesovanje da ponovo zaigra za Crnu Goru . Mislim da igrač koji ima preko 100 nastupa u posljednje tri godine u španskoj drugoj ligi zaslužuje da bude ispraćen i u reprezentaciji. Nemamo luksuz da se nikog odreknemo, a naročito ne fudbalera koji igraju na visokom nivou. Gledao sam ga nedavno i u meču sa Barselonom u Kupu Kralja, kada je odigrao odlično”, rekao je Radulović.

Saveljić je posljednju od četiri utakmice za reprezentaciju odigrao u martu 2016. godine protiv Grčke.

U junu te godine nije se odazvao pozivu tadašnjeg selektora Ljubiše Tumbakovića, ali je u februaru prošle godine u razgovoru za španske medije rekao da bi želio da se vrati.

“Nisam mogao da se odazovem, jer je došlo do promjene selektora, a novi selektor nije govorio španski, tako da je komunikacija bila veoma teška”, rekao je tada Saveljić.

Komunikaciju sa njim mogu da olakšaju i Stefan Savić, koji je u Španiji već skoro pet godina, tu je i Nikola Vukčević iz Levantea, Stevan Jovetić je, tokom boravka u Sevilji, savladao španski jezik...

Saveljić je prošle godine u razgovoru za EFE kazao da je igranje za Crnu Goru bilo “teško, s vremena na vrijeme”, baš zbog toga što je pričao samo španskim jezikom, ali i da je za njega bilo veliko zadovoljstvo što je nosio dres nacionalnog tima.

"Imam lijepa sjećanja iz tog perioda. Igrao sam četiri utakmice, igrao sam protiv Švedske, protiv Ibrahimovića, kao igrač iz argentinske lige. Imam sačuvanu fotografiju, mislim da sam odigrao dobro", kazao je tada 29-godišnji defanzivac.

Saveljić je podsjetio da je dres Crne Gore obukao na osnovu svog porijekla.

"Moj pradjed je, kada je počeo Drugi svjetski rat, emigrirao u Argentinu. Dobio sam poziv iz ambasade Crne Gore, gdje su me upoznali sa mojim porijeklom, ponudili su mi šansu da igram za nacionalni tim i ja sam je prihvatio - kazao je Saveljić, koji je debitovao za reprezentaciju 8. juna 2015. u prijateljskom meču protiv Danske u Viborgu.

Nekoliko dana kasnije igrao je i protiv Švedske u Stokholmu, u oktobru te godine i protiv Rusije u Moskvi, da bi mu meč sa Grcima u martu 2016. u Atini bio, makar je tako izgedalo, oproštajni u dresu reprezentacije.

On je dres Crne Gore obukao dok je igrao u argentinskom timu Defensa e Hustisija.Već pet godina je u Španiji, u Almeriji, Levanteu, Albaseteu, a od 2019. u Rajo Valjekanu.