Šušić: Podrška u rješavanju pitanja državljanstva

"Prava Crna Gora, će svakako, u skupštinskoj proceduri, zahtijevati uklanjanje i izmjenu određenih odredbi relevantnih zakona, na kojima se u dosadašnjoj praksi, zasnivao diskriminatorni pristup državne administracije prema ne malom broju naših građana"

4941 pregleda13 komentar(a)
Šušić, Foto: Prava Crna Gora

Funkcioner Prave Crne Gore Mitar Šušić saopštio je danas da ta partija pruža punu podršku u rješavanju pitanja državljanstva.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je juče da su građani koji godinama žive u Crnoj Gori, a nisu dobili državljanstvo zaslužili da se to pitanje konačno riješi.

"Skupštinska većina, kroz određene zakonske izmjene, može popraviti neka rješenja koja su u ovom momentu diskriminatorna i prevaziđena i to je bila osnovna ideja Prave Crne Gore u vezi sa ovom temom, kazao je Šušić.

On smatra da je važno što je Vlada Crne Gore prepoznala važnost problema državljanstva koji se tiče velikog broja građana Crne Gore, a koji su kako dodaje Šušić, usljed političke zloupotrebe pojedinih propisa bili lišeni osnovnih građanskih prava.

On je kazao i da ih raduje što je Vlada prepoznala važnost problema.

"Međutim, veoma je važna uloga Vlade, postojanje političke volje i najvažnije - svijest o tome da jedan broj ljudi živi u svojoj Crnoj Gori bez mogućnosti da sa strane države bude tretiran ko ravnopravan građanin", rekao je Šušić.

Izrazio je nadu da će izvršna vlast, u okviru svojih nadležnosti tu oblast prioritetno urediti.

"Prava Crna Gora, će svakako, u skupštinskoj proceduri, zahtijevati uklanjanje i izmjenu određenih odredbi relevantnih zakona, na kojima se u dosadašnjoj praksi, zasnivao diskriminatorni pristup državne administracije prema ne malom broju naših građana", zaključio je Šušić.