Hrvatska tuguje za Cicom: Hvala ti na fudbalskoj romantici, prijateljstvu i dobrom duhu

"Ne mogu ustati iz kreveta od šoka. Ne znam što bih rekao. Čuo sam se s njegovim doktorom neki dan. Znao sam da je slab, ali nisam znao da je baš tako loše da ode", rekao je Ćiro Blažević za Index

9102 pregleda6 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
01.03.2021. 15:55h

Smrt Zlatka Kranjčara proširila se brzo u fudbalskim krugovima.

Hrvatska tuguje za legendarnim fudbalerom Dinama, trenerom i selektorom...

"Ne mogu ustati iz kreveta od šoka. Ne znam što bih rekao. Čuo sam se s njegovim doktorom neki dan. Znao sam da je slab, ali nisam znao da je baš tako loše da ode", rekao je Ćiro Blažević za Index.

"Svi čekaju da ja odem, a otišao je Cico. Meni je vrijeme, a ne njemu. Ma, strašno, jako sam tužan".

Ćiro je vodio legendarnu Dinamovu ekipu od 1980. do 1983. u kojoj je Zlatko Kranjčar bio jedan od glavnih igrača.

S Cicom i ostalim velikanima 1982. godine osvojio je naslov prvaka SFR Jugoslavije.

"Ostao sam bez dvojice najbližih prijatelja, mojih ljudi koje poznajem cijeli život. Nikad neće biti lakše, to neće proći. Ali neće proći ni ono što su oni ostavili Zagrebu i Hrvatskoj. Cico je zaraznim osmijehom sve oko sebe pretvarao u dobro, gdje god da je radio, širio je i donosio dobro", kazao je njegov nekadašnji saigrač Marko Mlinarić.

"Meni je Cico uvijek bio poseban. Svi smo kao klinci željeli biti Cico, a naše dugogodišnje prijateljstvo je nešto na što sam posebno ponosan. Cico je bio strašan igrač, silno talentovan trener, neko ko je ispisao istoriju Dinama, zagrebačkog i hrvatskog fudbala", rekao je Robert Prosinečki.

"Šokantna vijest uz nevjericu i suze ovoga je jutra dočekala kompletan plavi navijački puk koji se teško miri s odlaskom omiljenog člana naše plave porodice, našeg dragog i voljenog Cice. Dragi Cico, od srca Ti hvala na svemu, hvala na sjećanjima, na trofejima, hvala na stvaranju velike Dinamove istorije, hvala na fudbalskoj romantici i nadasve na prijateljstvu i dobrom duhu i toplini kakvu si širio među svim nama. Neka Ti je vječna slava i hvala", navodi se u poruci Dinama.

Od prvog kapitena hrvatske reprezentacije oprostio se Hrvatski fudbalski savez.