Volonteri Crvenog krsta u Dnevnici

Volonteri Crvenog krsta Crne Gore su akteri večerašnje epizode Dnevnice. Oni su radili svoj uobičajen posao, ali ovoga puta na malo drugačiji način

7473 pregleda2 komentar(a)
Foto: TV Vijesti

Šest volontera radilo je na tri radna mjesta u namjeri da zaradi i prikupi sredstva za pomoć korisnicima socijalne i materijalne pomoći. Za sav novac koji je obezbijeđen kupljeni su paketi pomoći hrane i sredstava za ličnu higijenu koji su iste noći podijeljeni korisinicima.

foto: TV Vijesti

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak zahvalila se volonterima i zaposlenima kao i ekipi Dnevnice. Ona je istakla „da su i na ovaj način pokazali šta Crveni krst radi u redovnim uslovima i na koji način pomaže ljudima“. Za kolege volontere učešće u emisiji bilo je lijepo iskustvo. „Ovo je za njih bio malo drugačiji dan, ali opet su pomogli nekome“, kazala je Dubak. Od početka epidemije izazvane virusom Covid19 Crveni krst je podijelio preko 80 hiljada paketa pomoći. Generalna sekretarka ističe da se nada da u narednom periodu neće imati toliko posla, „ali i ako ga bude uvijek će biti tu da pomognu“.

foto: TV Vijesti

Iz produkcije Fabrika ideja multimedija kazali su da su od ove sezone odlučili da nekoliko epizoda koje budu snimali opredijele za pomoć većem broju porodica. „Zbog epidemiološke situacije mnoge porodice zatražile su pomoć, iako donedavno nijesu ni pomišljali da će im trebati. To je bio razlog da donesemo odluku da uz logističku pomoć Crvenog krsta dopremimo pakete pomoći do većeg broja korisnika. Naši prijatelji iz IDEA prodavnica su napravili tražene humanitarne pakete koji su podijeljeni iste noći i narednih dana“, kazali su iz produkcije.

Volontere i zaposlene Crvenog krsta gledajte večeras u 20 sati na TV Vijesti u novoj epizodi Dnevnice.