Infantino pomogao Fenerbahčeu da izbjegne najtežu kaznu

Turska fudbalska federacija otkrila je veliki skandal i Fenerbahčeu oduzela titulu, koja je osvojena na neregularan način, izbacila ga iz prve lige, ali je, kako navode mediji, na intervenciju Infantina kazna ublažena

0 komentar(a)
Đani Infantino, Foto: AP
15.12.2017. 12:50h

Đani Infantino, aktuelni predsjednik UEFA, mogao bi da se suoči sa optužbama za korupciju, na osnovu natpisa u "Gardijanu" i "Mondu".

Infantino je, navodno, dok je obavljao funkciju generalnog sekretara UEFA pomogao turskom Fenerbačeu da izbjegne drastičnu kaznu zbog namještanja utakmica u sezoni 2011/2012.

Turska fudbalska federacija otkrila je veliki skandal i Fenerbahčeu oduzela titulu, koja je osvojena na neregularan način, izbacila ga iz prve lige, ali je, kako navode mediji, na intervenciju Infantina kazna ublažena.

Fenerbahčeu je oduzeta titula, ali nije izbačen u niži rang, već je narednu sezonu počeo sa minusom od 12 bodova, nakon što je generalni sekretar Fudbalskog saveza Turske (TFF) Ebru Koksal u pismu Infantinu zamolio da UEFA utiče na smanjenje kazne.

Predsjednik TFF Mehmet Ali Ajdinlar je nakon smanjenja kazne kazao da je postignut dogovor sa Uefom da se pomogne Fenerbahčeu, jer bi drastičnom kaznom klub izgubio veliku svotu novca.