Bend “Maneskin” trijumfovao na Sanremu

Vicešampionska pozicija pripala je Frančeski Mikjelin i Fedezu koji su se takmičili sa kompozicijom “Chiamami per nome”, dok je trećeplasirani Ermal Meta koji je izveo numeru “Un milione di cose da dirti”

2096 pregleda0 komentar(a)
Pobjednici festivala, sastav “Maneskin”, Foto: Francis Delacroix

Sastav “Maneskin” trijumfovao je sa pjesmom “Zitti e buoni” u glavnoj kategoriji Campioni ovogodišnjeg izdanja festivala “Sanremo”, pa će predstavljati Italiju na Eurosongu u Roterdamu.

Nakon dugih šest dana, u subotu veče završilo se 70+1. izdanje takmičenja italijanske kancone čiji su završetak mnogi dočekali u pidžamama i pod prekrivačima, jer zbog epidemiološke situacije nije bilo publike uživo.

Vicešampionska pozicija pripala je Frančeski Mikjelin i Fedezu koji su se takmičili sa kompozicijom “Chiamami per nome”, dok je trećeplasirani Ermal Meta koji je izveo numeru “Un milione di cose da dirti”.

Dodijeljena je i nagrada kritike, pa je u toj konkurenciji priznanje dobio Vili Pejote, prema mišljenju novinara najbolji su bili Kolapeše i Dimartin koji su izveli duet, najbolji tekst imala je Madam, dok je trećeplasirani Meta i imao najbolji aranžman.

Iduće izdanje proći će bez Amadeusa kao umjetničkog voditelja. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare 58-godišnji voditelj je izjavio kako se 2022. neće vratiti kao umjetnički voditelj treću godinu zaredom, navodeći kao razlog da ne “upadne u rutinu”, no ne isključuje povratak prije svog 70. rođendana. Slučajno ili ne, ovih dana je RAI objavio kako je potpisao ugovor s nekadašnjim voditeljem talijanskog X Factora Alesandrom Katelanom, koji je već dobio svoju muzičku emisiju, zbog čega su već krenule spekulacije kako će upravo on naslijediti Amadeusa.