Golgeterski vikend: Levandovski - Kejn - Haland

Poljak upisao het-trik u derbiju i stigao do brojke od 19 golova u 14 utakmica protiv bivšeg kluba

4676 pregleda1 komentar(a)
Foto: Reuters

Peti put zaredom je Bajern pobijedio Borusiju iz Dortmunda.

Ništa se novo, dakle, nije dogodilo u „klasikeru” koji je odigran u subotu, a da stvari idu po planu se pobrinuo Robert Levandovski. Poljak je u trijumfu 4:2 (nakon 0:2) upisao het-trik i nastavio čudesnu seriju u duelima sa bivšim klubom - nakon ovog derbija je na brojci od 19 pogodaka u 14 utakmica protiv „milionera”.

Na „Alijanc areni” je u derbiju blistao i Erling Haland, dvostruki strijelac, mada se na kraju ispostavilo da je bio samo „izazivač” Levandovskom. Ko zna, možda mu brzo postane i nasljednik u Bavarskoj...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Oblak (Atletiko Madrid) - imali su „kolćonerosi” prednost protiv Reala preko 70 minuta, na kraju su morali da se zadovolje remijem. Slovenački čuvar mreže je bio uspješniji od Karima Benzeme sve do tog 88. kada je Francuz pogodio za 1:1.

ODBRANA

Manćini (Roma) - poslije nekoliko očajnih partija je pronašao način da izađe iz krize. I to napadačkom akcijom - donio je Romi trijumf nad Đenovom.

Šo (Mančester junajted) - u direktnom duelu je umirio Rijada Mareza i nadigrao Žoaa Kansela. Odličnu partiju je krunisao pogotkom za 2:0 u derbiju Mančestera.

Alba (Barselona) - i dalje je jedan od najboljih u Evropi na svojoj poziciji. Kako raste Barsa ove sezone, tako i omaleni lijevi bek podiže formu.

SREDINA

Gedeš (Valensija) - na „Mestalji” odavno nema velikih rezultata, pa je i pravo čudo da igrač takvih mogućnosti i dalje nosi dres Valensije. U petak je u lokalnom derbiju protiv Viljareala podsjetio na partije od prije dvije sezone.

Kjeza (Juventus) - „stara dama” igra mnogo brži i raznovrsniji fudbal kada je na terenu bivši as Fiorentine. Na ritam je uticao i u derbiju sa Lacijom i na neki način proslavio dvostrukog strijelca Alvara Moratu.

Krunić (Milan) - prvi gol za Milan u Seriji A i odmah remek-djelo. Niko nije očekivao takvu majstoriju momka iz Foče iz slobodnog udarca, pa ni golman Verone Marko Silvestri.

Amarti (Lester) - imao je tim Brendana Rodžersa mnogo sreće u Brajtonu. Osvojio je tri boda poslije preokreta, junak je 26-godišnji fudbaler iz Gane.

NAPAD

Kejn (Totenhem) - još jedna partija od koje zastaje dah - dva puta je bio strijelac protiv Kristal Palasa, dva puta namjestio gol Garetu Bejlu. Za ukupan učinak od 16 pogodaka i 13 asistencija u Premijer ligi ove sezone.

Haland (Borusija Dortmund) - u dva kontakta s loptom je donio Borusiji 2:0 u Minhenu. Jedan div je blistavo počeo derbi...

Levandovski (Bajern) -..., a drugi je nastavio i pokazao ko se pita u Bundesligi. Poljak je na „dopijetu” Halanda odgovorio het-trikom.