Dejan Zarubica: Reprezentacija je moj san, radim naporno da bih ga ostvario

Napadač u fokusu - Dejan Zarubica, najbolji strijelac Budućnosti u drugom dijelu šampionata

10164 pregleda6 komentar(a)
Dejan Zarubica, Foto: Savo Prelević

Dejan Zarubica je napadač u fokusu - najbolji je strijelac Budućnosti u drugom dijelu, u kojem je postigao tri od ukupno devet golova ove sezone, direktno je donio šampionu šest bodova i pokazao da igra u najboljoj formi u cijeloj ligi kada su u pitanju fudbaleri kojima je “opis posla” da udarcem ili asistencijom završe akciju svog tima.

Drugu polusezonu je počeo kao rezerva - čak je i trener Mladen Milinković priznao da je bio “žrtva” administrativnih propisa što u timu u svakom momentu moraju da se nađu barem dva fudbalera mlađa od 21 godinu. Zarubica je, međutim, u prethodna dva kola zaigrao od početka i danas će u Pljevljima biti najveći napadački adut Budućnosti.

- Može se reći da sada igram u najboljoj formi od početka sezone - dobre partije su konstantnije, iz tog razloga dolaze golovi, asistencije... Čekao sam momenat da se vratim u ekipu kao standardan nakon duže pauze na početku zbog preloma stopala. Na kraju se sve isplatilo, čim sam se vratio počeo sam da postižem golove, što je mnogo bitno za samopouzdanje svakog napadača. Tako sam i ja dizao formu za koju sada mislim da je na pravom putu - kaže 27-godišnji Zarubica.

Ne ljuti se ni kada je na klupi za rezerve, često je kada uđe u drugom poluvremenu jednako opasan za protivnika.

- U jednom momentu šef je pomenuo da sam žrtva zbog trenutne situacije sa bonus igračima, jednostavno takva su pravila i ne može ništa da se uradi, na šefu je da donosi odluku ko će izaci na teren, a na nama da pružamo maksimum na terenu i da radimo šta se od nas traži.

Budućnosti ide perfektno - titula je praktično osvojena, druga zaredom, veliki cilj je dupla kruna...

- Želimo da nastavimo sa dobrim partijama, da pobjeđujemo, kako bismo podigli formu na najveći nivo i tako spremni dočekali utakmice u Kupu. Taj trofej priželjkujemo jednako koliko i ligaški pehar - ističe napadač “plavih”

Dok igra u sve boljoj formi, Zarubica mašta o pozivu u reprezentaciju....

- Kao klinac sam bio u svim selekcijama naše reprezentacije. Dok sam bio u Crvenoj zvezdi bio sam kapiten omladinske reprezentacije Crne Gore i s ponosom mogu da kažem da je najveći san svakog igrača da obuče dres i da čuje himnu svoje države. Nadam se da ću dočekati da zaigram i u A timu, bio sam jednom na okupljanju, na širem spisku. Ostaje mi da radim još jače, da pružam dobre partije u klubu i da se nadam - zaključio je Zarubica.