Lamela za Puškaša, Lautaro kao Krespo

„Rabona” Argentinca ostaje za sva vremena, blistao Dušan Vlahović, het-trik Kristijana Ronalda

2350 pregleda0 komentar(a)
Erik Lamela, Foto: Reuters

Nagrada „Ferenc Puškaš” za najljepši gol se tradicionalno dodjeljuje na kraju godine, a već sada Fifa za nju ima jakog kandidata - Erika Lamelu, koji je učinio da se njegovi saigrači od sreće hvataju za glavu u derbiju protiv Arsenala.

Argentinac je donio prednost tako što je „rabonom” zatresao mrežu i ponovio ono što je uradio 2014. kada je na isti način dao gol Asterasu u Ligi Evrope 2014.

Ova „rabona” je navijačima Sparsa sigurno bitnija, bila bi još više da Arsenal nije preokrenuo i slavio u derbiju sjevernog Londona...

A drugi Argentinac - Lautaro Martines - vodi Inter ka Skudetu. Pogodio je u Torinu za osmu pobjedu zaredom i podsjetio zašto ga u domovini porede sa legendarnim Ernanom Krespom.

Kristijano Ronaldo i Dušan Vlahović su stigli do het-trika, a tri pogotka je postigao i napadač Lestera Keleči Iheanačo.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Sorija (Hetafe) - Atletiko je stao u predgrađu Madrida, pa je šampionska trka potpuno otvorena. Hetafe je odigrao na nulu i na krilima Sorije osvojio bod.

ODBRANA

Ridiger (Čelsi) - ponovo je pronašao sebe u Čelsiju - u 12 utakmica od kada je na klupu sjeo Tomas Tuhel, Ridiger je odigrao 11.

Stouns (Mančester siti) - postigao je gol u Londonu protiv Fulama i nastavio seriju. Upisao se puta puta u sezoni (četiri u prvenstvu), a sve golove je postigao u 2021.

Džon Stounsfoto: Reuters

SREDINA

Zjelinski (Napoli) - gospodario je sredinom terena u derbiju protiv Milana. Imao je veliku šansu u prvom poluvremenu, a onda je u nastavku asistirao kada je tri boda potpisao Mateo Politano.

Edegord (Arsenal) - ispostavlja se da je potez da zbog Arsenala napusti Real mudra odluka. Norvežanin dobija prostor kod Mikela Artete, a protv Totenhema je postigao drugi gol u samo četiri dana...

Martin Edegordfoto: Reuters

Lamela (Totenhem) - ..., derbi sjevernog Londona će se pamtiti i po spektakularnoj „raboni” argentinskog majstora, ali Sparsi nisu mogli da izbjegnu poraz na „Emirejtsu”. Lamela je kasnije sve uprskao crvenim kartonom.

NAPAD

Ronaldo (Juventus) - kritike su bile žestoke nakon eliminacije Juvea iz Lige šampiona, a Ronaldo je bio motivisan da na njih odgovori.

Uradio je to het-trikom za svega 32 minuta u duelu sa Kaljarijem.

Benzema (Real Madrid) - jedini igrač Reala koji je konstantno na vrhunskom nivou. S dva gola je donio trijumf protiv Elćea, ali bez doprinosa ostalih teško da Francuz sam može da garantuje trofeje.

Vlahović (Fiorentina) - čak 57 godina nijedan igrač „viole” nije upisao het-trik u prvom poluvremenu u Seriji A. Sve do subote kada je šou protiv Beneventa imao 21-godišnji srpski napadač.

Dušan Vlahovićfoto: Twitter

Martines (Inter) - gol glavom u stilu Ernana Krespa protiv Torina je lansirao Inter ka osmoj pobjedi zaredom u Seriji A.

Iheanačo (Lester) - strijelac za „lisice” u trećem meču zaredom. Imao je svoj dan protiv Šefild junajteda - upisao se tri puta.