Pavićević: Kako bi izgledala Budućnost bez Ivanovića i Kobsa? Partizan bez Jaramaza i Pejdža?

Čekaju nas četiri izuzetno teške utakmice, od toga tri protiv ekipa koje se bore za plej-of. Probaćemo da damo sve od sebe, ako to bude dovoljno bićemo srećni. Doveli smo sebe u nezgodnu situaciju, ali se nećemo predavati - poručio je Mihailo Pavićević

15903 pregleda14 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro

Porazom od Partizana, Mornar prvi put u sezoni ima gori skor od četiri ekipe u ABA ligi i pitanje je da li će se domoći plej-ofa.

Mihailo Pavićević je bio najviše razočaran završnicom 1. poluvremena.

- Partizan je potpuno zasluženo pobijedio. Dobro smo otvorili utakmicu, do sredine 2. četvrtine imali igru, kontrolu i pristojno vođstvo, a onda u posljednjih pet minuta potpuno neogranizovano igrali u napadu. Sa brzim, ishitrenim šutevima smo vratili Partizan u igru i razigrali njegove najbolje šutere. U 2. poluvremenu smo pokušavali da se priključimo, ali kad razigrate ovako kvalitetne igrače, to je teško - rekao je Pavićević.

Na pitanje da li se poremetila hemija u ekipi nakon povreda Džejkoba Pulena i Ajzee Vajtheda, iskusni stručnjak je odgovorio:

- Sad je lako biti pametan. Poslije povreda Pulena i Vajtheda se sve promijenilo. Gradili smo šest-sedam mjeseci tim oko njih, sve je funkcionisalo, igrali smo fantastično u decembru i januaru, ali poslije njihovih povreda evidentno više nismo ista ekipa. Nova podjela uloga ne ide lako, mučimo se protiv svih. Vajthed se vratio poslije jednog treninga, dobio možda i veću minutažu nego što je trebalo, ali nam je neophodno da se što prije vrati. Ako bi se i Pulen vratio za odlučujuće utakmice, atmosfera bi sigurno bila bolja. Borićemo se do kraja.

Povreda Pulena u derbiju sa Crvenom zvezdom je, očito, nenadoknadiv gubitak.

- Kako bi izgledao Partizan bez Jaramaza i Pejdža? Budućnost bez Ivanovića i Kobsa? Ili Zvezda bez Voldena i Lojda? Tako smo napravili ekipu, on nam je bio prva opcija u napadu. Ispostavilo se da je najveći hendikep koji je mogao da nas zadesi ta povreda Pulena.

Do kraja ABA lige, u Bar stižu Budućnost Voli i Cedevita Olimpija, a Mornar gostuje FMP-u i Igokei.

- Čekaju nas četiri izuzetno teške utakmice, od toga tri protiv ekipa koje se bore za plej-of. Probaćemo da damo sve od sebe, ako to bude dovoljno bićemo srećni. Doveli smo sebe u nezgodnu situaciju, ali se nećemo predavati. Probaćemo da iskoristimo svoje šanse i eventualno se plasiramo u plej-of - poručio je Pavićević.