Siti između dvije reprezentativne pauze upisao 34 pobjede na 39 mečeva, Gvardiola: Ogromno dostignuće

U prethodna četiri mjeseca "građani" odigrali 39 mečeva i zabilježili 34 pobjede, tri poraza i dva remija

4207 pregleda0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters

Mančester siti nastavlja borbu za trofeje na svim frontovima - "građani" su juče u četvrtfinalu FA kupa u gostima savladali Everton 2:0, pa još uvijek mogu da budu prva engleska ekipa, koja je u jednoj sezoni osvojila Premijer ligu, FA i Liga kup i Ligu šampiona.

Ekipa Pepa Gvardiole igra najbolji fudbal u Engleskoj, raste iz meča u meč, a podatak da je od prethodne reprezentativne pauze u novembru, pa do ove u martu zabilježila 34 trijumfa na 39 mečeva dovoljno govori.

"Između dvije reprezentativne pauze odigrali smo 39 utakmica - pobijedili smo na 34 meča, tri izgubili i dva remizirali. Jedan od remija je protiv Porta (0:0) u Ligi šampiona kada smo već obezbijedili plasman u narednu fazu. Odigrati u takvom ritmu tokom prethodna četiri mjeseca, kada su utakmice na programu svaki treći dan znači da smo veoma posvećeni. Nemam riječi to da opišem, ne možemo ni da uživamo - čim završimo jedan meč, poslije tri dana nas očekuje naredni", kazao je menadžer Sitija, Pep Gvardiola.

U prethodnom periodu Siti je vezao 21 pobjedu u svim takmičenjima. Niz su prekinuli porazom od gradskog rivala, Junajteda, koji ih je na "Etihadu" savladao 2:0 sedmog marta.

"Ne radi se samo o taktici i vještinama, veći mentalno moramo biti spremni. Izvanredno je ovo što smo uradili. Jedno od navjećih dostignuća otkad smo zajedno", smatra Gvardiola.

Protiv Evertona u listu strijelaca upisali su se Kevin de Brujne i Ilkaj Gindogan, koji je najbolji igrač Sitija ove sezone.

"Svi igrači su bili fantastični. To je nevjerovatan kompliment, zato što nam je ovo bila jedna od najtežih utakmica ove sezone", kazao je španski stručnjak nakon meča sa Evertonom.

Sada slijedi reprezentativna pauza i mnogo putovanja Gvardiolinih igrača. Prisutan je bojazan od koronavirusa.

"Nadam se da će biti bezbjedni. Prethodna četiri mjeseca smo bili nevjerovatno oprezni, razgovarali smo o tome i pozvali ih na oprez. Srećom, u Engleskoj je dosta ljudi vakcinisano, što nam olakšava život. Tako da se nadam da će igrači, koji budu imali reprezentativne obaveze biti bezbjedni", prokomentarisao je Pep.

Reprezentativna pauza je prilika i da malo odmori od fudbala.

"U početku neću razmišljati o fudbalu. Ali, kako se bude bližio nastavak sezone počećemo da analiziram Lester (protivnik u narednom kolu Premijer lige) i Borusiju Dortmund, sa kojom igramo u Ligi šampiona", kazao je Gvardiola.

Priliku da osvoji prvi trofej Siti ima 25. aprila, kada je na programu finale Liga kupa protiv Totenhema.

A u kakvoj je seriji Siti i kako ekipa igra, najbolje svjedoče riječi menadžera Evertona, Karla Anćelotija nakon jučerašnjeg meča.

"Siti nije normalan tim. U ovom trenutku su najbolji", smatra Anćeloti.