Novi punkt za testiranje na koronavirus u Tološima

Kovid pacijenti koji imaju urednu kliničku sliku mogu biti usmjereni na primanje terapije u DZ Centar i DZ Zlatica

9135 pregleda2 komentar(a)
Foto: Luka Zeković

Testiranje na koronavirus od sjutra će biti moguće u objektima Tološi, Centar i Zlatica, kazali su iz Doma zdravlja Podgorica.

Oni su kazali da otvaranjem novog punkta za testiranje obezbjeđuju bržu i efikasniju uslugu sugrađanima.

"Obavještavamo javnost da od sjutra, izabrani ljekari u kovid centrima, koji procijene da kovid pacijenti koji imaju odgovarajuću kliničku sliku i spadaju u lakše slučajeve, mogu upućivati te pacijente na primanje jednokratne i antikoagulantne terapije u objekte DZ Centar i DZ Zlatica" kazali su iz Doma zdravlja.

Naveli su da je u Domu zdravlja Centar i Zlatica obezbijeđeno petnaest kreveta za primanje terapije, te da pacijente koji spadaju u lakše slučajeve neće obilaziti patronažna ekipa, jer će, kako kažu, shodno novoj dinamici vakcinacije biti usmjerena na obaveze u DZ.

Napomenuli su da će "izabrani ljekari u kovid centrima dati stroga epidemiološka uputstva i smjernice, kako samom pacijentu tako i porodici pacijenta koja ga vodi na terapiju, kako bi se ispoštovale sve mjere u cilju suzbijanja koronavirusa"

Takođe su pozvali građane da svoje redovne terapije, koje se prepisuju za hronična oboljenja, mogu naručiti putem portala eZdravlje, kako bi izbjegli gužve na ulazima Doma zdravlja Pogorica.