Dabanović svjedok brzometnoj paljbi Švajcaraca

Nikola Dabanović sudio start kvalifiakcione C grupe za Mundijal u kojem je Švajcarska slavila u Bugarskoj

8878 pregleda0 komentar(a)
Džerdan Šaćiri proslavlja gol za koji je asistirao, Foto: Reuters

Švajcarska je furiozno krenula u borbu za novo učešće na Mundijalu, produbivši krizu bugarskog fudbala na stadionu "Vasil Levski". Švajcarska je slavila sa 3:1, u utakmici koju je vodio crnogorski internacionalni sudija Nikola Dabanović.

Gosti su već u 13. minutu imali prednost od tri gola, jer se nakon pogotka Embola u 7. minutu, u asistente dva puta upisao Šaćiri a pogađali su Haris Seferović u 10. minutu i Zuber tri minuta kasnije.

Nadu Bugarima je unio Kiril Despodov u prvom minutu nastavka, ali domaći igrači nisu imali kvaliteta za nešto više, pa su pokazali da su autsajderi u grupi C, u kojoj je prvi favorit Italija.

I Danska je opravdala ulogu favorita u Izraelu i slavila je sa 2:0. Martin Brajtvajt je pogodio već u 13. minutu na asitenciju Jonasa Vinda, koji je postavio konačan rezultat u 67. minutu.

Izrael jeste imao perioda dobre igre, naročito početkom nastavka kada je engleski sudija Kreg Pousen donio par spornih odluka na štetu domaćina. Danska je uz Austriju najveći favorit za pobjedu u grupi F.