Pomračenje slike i zdravog razuma: I mlada reprezentacija na kablovskoj TV

Nakon 14 godina prenosa domaćih mečeva mlade reprezentacije Crne Gore na Javnom servisu, utakmice U21 reprezentacije prenosiće TV Arenasport, počevši od današnjeg meča protiv BiH na "DG areni"

20853 pregleda34 komentar(a)
Sa jednog od ranijih mečeva mlade reprezentacije, Foto: Savo Prelević

Poput seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore, koja je gledaocima u našoj zemlji dostupna isključivo putem kablovskog operatera i inostrane televizije (Sport klub, koji mogu da gledaju samo pretplatnici "Telemacha"), ni mlada fudbalska reprezentacija neće biti dostupna svim gledaocima, u svim domovima, i to prvi put u istoriji kada su u pitanju domaći mečevi!

No, za raziku od utakmica seniorskih selekcija, gdje su TV prava papreno skupa i gdje Javni servis nije mogao da se takmiči sa vlasnikom prava za cijeli region (United media group), što je problem kojim treba da se pozabavi Agencija za elektronske medije, o čemu smo već pisali, kod mečeva U21 fudbalskih reprezentacija stvari stoje sasvim drugačije.

Fudbalski savez Crne Gore je u prethodnih 14 godina, naime, besplatno Javnom servisu ustupao TV prava domaćih utakmica mlade selekcije - RTCG je, naravno, bio zadužen za produkciju i realizaciju prenosa.

To je, kako smo čuli, urađeno i ovoga puta, a zašto RTCG nije prihvatio da prenosi meč mladih selekcija Crne Gore i Bosne i Hercegovine (danas, 18 h), zašto je odlučio da ne prenosi - nismo uspjeli da saznamo.

U svakom slučaju, dugodišnja praksa prenosa domaćih utakmica mlade reprezentacije Crne Gore na Javnom servisu se prekida.

Umjesto signala televizije sa nacionalnom frekvencijom, dostupne u svim domovima, tako će mečevi mlade reprezentacije Crne Gore od danas, a valjda i ubuduće, ići na kablovskoj televiziji - Arenasportu, koja je dostupna vlasnicima kablovskih televizija Extra TV i M-Tel.

Dakle, A i mlada reprezentacija Crne Gore samo na kablovskim televizijama, i to različitim, čiji su vlasnici u inostranstvu - totalno pomračenje slike, zdravog razuma, bilo čega, a sve po leđima prosječnog televizijskog gledaoca, ljubitelja fudbala u Crnoj Gori.

RTCG ne prenosi našu mladu reprezentaciju, ali su zato u punom jeku prenosi Evropskog prvenstva mladih reprezentacija, gdje nema Crne Gore.