U Plavu uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva

Gusinjanin prijavio da mu je osumnjičeni prepriječio put vozilom, te da je ispalio više hitaca iz vatrenog oružja ka njemu

18564 pregleda3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija u Plavu uhapsila je pedesetšestogodišnjeg A.Č, koji se sumnjiči za pokušaj ubistva.

Iz Uprave policije saopšteno je da je Gusinjanin R.G. (17) sinoć oko 20.50 časova prijavio da mu je u selu Vusanje, dok je vozio, A.Č. prepriječio put svojim vozilom, nakon čega je kroz otvoren prozor iz vatrenog oružja ispalio u njegovom pravcu više hitaca.

Policija je izašla na lice mjesta i pronašla jednu čauru, a nedaleko od mjesta događaja i vozilo kojim je upravljao R.G. na kojem su bila vidiljiva oštećenja, saopšteno je iz policije.

O navedenom je obaviješten državni tužičac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta.

"Pripadnici policije su po naredbi sudije za istragu izvršili pretres stana, drugih prostorija i vozila koje koristi A.Č. kojom prilikom su oduzeta tri pištolja i četiri lovačke puške za koje A.Č. posjeduje važeće oružne listove. Daljim pretresom je pronađeno 98 komada pištoljske municije i 19 komada municije za lovačke puške", navode iz policije.

A.Č. je uhapšen i biće uz krivičnu prijavu priveden nadležnom državnom tužiocu.

Tereti se za krivično djelo - ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.