U Tivtu obilježen Svjetski dan autizma

Plave balone koji simbolizuju djecu i odrasle sa autizmom, u vazduh su pustili korisnici i zaposleni JU “Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju”, zajedno sa roditeljima korisnika, sugrađanima ali i predstavnicima tivatske lokalne uprave

2116 pregleda1 komentar(a)
Foto: Dnevni centar

Svjetski dan autizma, 2. april, simbolično je obilježen na gradskoj rivi Pine u Tivtu.

Plave balone koji simbolizuju djecu i odrasle sa autizmom, u vazduh su pustili korisnici i zaposleni JU “Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju”, zajedno sa roditeljima korisnika, sugrađanima ali i predstavnicima tivatske lokalne uprave.

Ovim simboličnim gestom učesnici su skrenuli pažnju javnosti na položaj osoba sa autizmom i potrebu za prihvatanjem i podrškom od strane društva.

Tim povodom v.d. direktor JU Dnevni centar Srđan Krunić uputio je riječi ohrabrenja osobama sa autizmom i njihovim porodicama: “Ovo su naša djeca. Naše razumjevanje i empatija prema njima su prisutni. Treba ih prihvatiti baš takve kakvi jesu i pružiti im priliku da postanu ravnopravni dio društva i jednako učestvuju u svim sferama svakodnevnog života. To je naš moralni, ljudski stav i istog ćemo se snažno držati. Oni znaju da vas pozdrave, da vam se toplo nasmiju, da se sa vama zabave i poigraju, treba im pružiti ruku i priliku da to i pokažu. Draga djeco, dio ste naše zajednice, među nama ste, vidimo vas, čujemo, osjećamo. Vaša smo podrška, ne sumnjajte.” - rekao je Krunić.

Svojim prisustvom poruku podrške djeci sa ovom vrstoom problema, uputili su i predsjednik Skupštine Opštine Tivat dr Andrija Petković i potpredsjednik Opštine Goran Božović.