Dan opštine Ulcinj u sjenci kovida

Predsjednik Opštine Aleksandar Dabović simbolično, u subotu ujutro na Pristanu, na jarbolu podigao zastavu Opštine Ulcinj

1705 pregleda3 komentar(a)
Foto: Shutterstock

Sjednicom lokalne Skupštine i dodjelom priznanja učenicima osnovnih i srednje škole, Ulcinj je u subotu više nego skromno, obilježio Dan Opštine- prvu subotu aprila, koja simbolizuje kraj berbe maslina, odlazak pomoraca na more i početak ljetnje turističe sezone.

„Zbog teške epidemiološke situacije izazvane pandemijom Covid-19 u Ulcinju i Crnoj Gori, kao i velikog broja preminulih, ove godine nećemo organizovati višednevni program svečanosti kao ranijih godina“, napisao je na svom fejsbuk profilu novoimenovani predsjednik Opštine Aleksandar Dabović. Izrazio je nadu „da ćemo naredne godine biti u prilici da ponovo organizujemo svečanost povodom Dana Opštine Ulcinj na način kako dolikuje događaju kao što je ovaj“.

„Sada je najvažnije da se svi maksimalno usredsredimo na očuvanje zdravlja svih naših građana, kao i da stvorimo pretpostavke da ova pandemija što manje poremeti tok ljetnje turističke sezone. Biće vremena za slavlje! Budite nam dobro, zdravo, i čuvajte se!“, napisao je Dabović.

Simbolično, Dabović je u subotu ujutro na Pristanu, na jarbolu podigao zastavu Opštine Ulcinj.

Sa saradnicima, obišao je i radove na izgradnji kanalizacione mreže za naselja Kodre, Totoši, Bijela Gora i Donja Bratica u ukupnoj dužini od 14.55km.

„Radovi teku planiranom dinamikom i biće gotovi krajem godine. Realizacijom projekta, trajno će biti riješeno odlivanje otpadnih voda u kanal potoka Bratice“, naveo je Dabović.

On je na sjednici SO, uručio prigodan poklon prethodniku na funkciji Ljoru Nrekiću, koji je stekao uslove za starosnu penziju.

Čestitke povodom Dana Opštine, pored ostalih, uputili su predsjednik države Milo Đukanović, premijer Zdravko Krivokapić, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić podpredsjednik Vlade Dritan Abazović... Dan Opštine, Daboviću je čestitao i premijer Kosova Aljbin Kurti a putem video linka i gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti, zamjenica gradonačelnika Tirane Anuela Ristani, predsjednici Opština Bar i Tuzi Dušan Raičević i Nik Đeljošaj...

Ulcinj je jedan od rijetkih gradova u državi koji kao Dan Opštine ne slavi i dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu. Od prije više od 20 godina, uprkos snažnom protivljenju boračke zajednice, lokalni parlament je 26. novembar, zamijenio prvom subotom aprila.

Promjenu datuma Dana Opštine inicirao je tadašnji predsjednik Demokratskog saveza i bivši poslanik Mehmet Bardhi.