Satima bili u kolonama

Više građana obratilo se Vijestima tvrdeći da su satima u kolonama i da ne mogu stići kućama

50224 pregleda81 komentar(a)
Foto: Čitalac Vijesti
08.04.2021. 20:18h

Zbog protesta protiv izmjene Odluke o sticanju državljanstva danas su satima u blokadi bili magistralni put Podgorica - Nikšić, Jadranska magistrala u Šušnju, Radanovićima, na Zavali, a odsječeno je i Cetinje.

Građani koji su blokirali put Podgorica - Nikšić počeli su da se razilaze oko 20 sati.

Saobraćaj u Budvi uspostavljen je oko 19.45 časova, nakon šest i po sati blokade.

To su Vijestima saopštili nezvanično iz Uprave policije, ističući da ne znaju kada će se saobraćaj normalizovati.

Više građana obratilo se Vijestima tvrdeći da su satima u kolonama i da ne mogu stići kućama.

"Pitali smo policiju zbog čega nešto ne učine skoro sedam sati, koliko smo u koloni, a oni su odgovorili - radimo. Ne znam što rade, jer desetak ljudi drži nas hiljadu blokirano ovdje. Najbolje bi bilo da nam, ako nas ne puste da prođemo, posle 22 sata počnu pisati prijave zbog kršenja mjera", rekla je Vijestima sagovornica koja je "zarobljena" u Budvi.

Građani koji su od jutros nešto poslije 11 časova blokirali kružni tok na Jadranskoj magistrali u blizini piste aerodroma Tivat, razišli su se tek večeras nešto prije 20 časova.

Od tada je ponovno uspostavljeno normalno odvijanje saobraćaja između Tivta, Kotora, Budve i Luštice.

Tek pošto su se protestanti razišli sa kružnog toga, mještani Krtola su "podigli" i svoju blokadu i propustili jedno terensko vozilo Vojske Crne Gore da prođe dalje lokalnim putem prema Obosniku. Oni su to vojno vozilo blokirali danas kasno poslijepodne, revoltirani činjenicom da policija ni nakon više sati, nije uklonila nenajavljenu blokadu koju su drugi građani, prethodno postavili na kružnom toku na magistrali.