Španska kraljica Leticija: Kraljevsko crveno, bez razmetanja

Kraljica Leticija u efektnom kompletu prisustvovala je događaju u čast dana kada su žene u Španiji dobile pravo glasa

5777 pregleda2 komentar(a)
Španska kraljica Leticija, Foto: queenletiziastyle.com

Donji dom španskog parlamenta, obilježava 90 godina otkako su žene u Španiji ostvarile pravo glasa na izborima. U sklopu ceremonije obilježavanja ovog događaja odata je počast Klari Kampoamor Campoamor, legendarnoj političarki, feministkinji i pravnici koja je bila pionirka borbe za ženska prava u toj zemlji.

foto: queenletiziastyle.com

Upravo zahvaljujući Klari Kampoamor, koja je učestvovala u izradi španskog Ustava) i njenom aktivističkom angažmanu, Špankinje su prvi put u istoriji dobile glasačko pravo i izjednačene su s muškarcima. Jedna od dvorana u zgradi španskog Parlamenta nosi njeno ime i u njoj se nalaze njene lične stvari poput radnog stola i raznih dokumenata koji su donirani Parlamentu.

Ovom događanju prisustvovala je i kraljica Leticija, koja je plijenila pažnju u prekrasnom crvenom odijelu Roberta Torete iz kolekcije za 2017. godinu.

foto: queenletiziastyle.com

Crveno od glave do pete bila je formula samouvjerene kraljice za ovu priliku – uz odijelo je odabrala i crvene štikle i Karolina Herera torbicu u istoj boji.

foto: queenletiziastyle.com

Leticija je odavno svjesna velike moći upečatljivih boja pa tako nema problema s nošenjem efektnih i jarkih nijansi koje se ističu u gomili. Dodatna zanimljivost je da se kraljica ne libi da istu odjeću nosi više puta. Na blogu queenletiziastyle.com objavljeno je kada je sve nerazmetljiva kraljica Leticija nosila ovu kombinaciju.

foto: queenletiziastyle.com