Bečić: Nova parlamentarna većina ostaje dosljedna spoljnopolitičkom kursu Crne Gore

"Adam ukazao je na značaj unapređenja konstruktivnog dijaloga, uz podstrek da vladajuća parlamentarna većina i opozicija kontinuirano sarađuju"

6776 pregleda9 komentar(a)
Aleksa Bečić i Konrad Adam, Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora kao mala zemlja može biti uspješna priča jedino kao građansko društvo jakih institucija, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na današnjem sastanku sa ambasadorom Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom.

Kako saopštavaju iz Skupštine, Bečić i Adam su podijelili stavove o izazovima i konkretnim rezultatima u poglavljima 23 i 24 i istakli su da će se podrška Belgije evropskoj perpektivi Zapadnog Balkana nastaviti.

"Bečić je visoko ocijenio bilateralne odnose i konstatovao važnost održavanja političkog dijaloga na najvišem nivou. On je zahvalio na posvećenosti Belgije tokom učlanjenja u NATO i cjelokupnoj dinamici u procesu evropskih integracija, i ponovio da nova parlamentarna većina ostaje dosljedna spoljnopolitičkom kursu Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Konstatujući kapacitet demokratske kulture u Crnoj Gori, Adam, je kako kažu, ukazao je na značaj unapređenja konstruktivnog dijaloga, uz podstrek da vladajuća parlamentarna većina i opozicija kontinuirano sarađuju.

"Adam je ocijenio da demokratske promjene predstavljaju „odgovornost i šansu“ i u tom kontekstu, naglasio je važnost afirmisanja političke debate u parlamentu", kazali su.

U saopštenju navode da je poseban akcenat dat parlamentarnoj diplomatiji, uz obostrano očekivanje da će parlamenti doprinijeti produbljivanju saradnje, u čemu su grupe prijateljstva prepoznate kao mehanizam kooperacije od izuzetnog značaja.