Premijer liga ima samo jedan izbor za "odmetnike" - izbacivanje iz takmičenja

Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem objavili su da su osnovali Superligu, sa po tri italijanska i španska kluba

7501 pregleda1 komentar(a)
Foto: Reuters

Engleska Premijer liga objavila je u utorak da je nakon sastanka sa predstavnicima 14 klubova "jednoglasno i snažno" odbacila plan pokretanja Superlige i da namjerava da pokrene korake protiv šest engleskih klubova koji su osnovali to takmičenje.

Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem objavili su da su osnovali Superligu, sa po tri italijanska i španska kluba.

"Premijer liga razmatra sve dostupne akcije kako se ovakva situacija ne bi dodatno razvila. Pozivamo klubove koji su uključeni u predloženo takmičenje da odmah prekinu učestvovanje u njemu. Premijer liga zahvaljujue navijačima i svim akterima na podršci koju su nam pokazali u ovom važnom pitanju. Ta reakcija dokazuje koliko naša otvorena piramida i fudbaksja zajednica znače ljudima", objavila je Premijer liga.

Prema pravilima Premijer lige, šest najbogatijih klubova naredne sezone ne mogu da igraju u prvenstvu Engleske.

U članu 9 Pravilnika Premijer lige, klubovi koji igraju u tom takmičenju ne mogu da igraju u ostalim takmičenjima, izuzev u UEFA Ligi šampiona, UEFA Ligi Evrope, F.A. kupu, F.A. Komjuniti Šildu, Liga kupu ili u takmičenju regionalnog saveza čiji je klub član.

Promjenu ovog člana mora da izglasa bord Premijer lige, koji je apsolutno protiv Superlige.