Odluka u Tuzima, Dečić propustio prilike da slavi na gostovanju Iskri

Tuzani odigrali bez golova na gostovanju Iskri, iako su stvorili nekoliko sjajnih šansi

9553 pregleda5 komentar(a)
Pešukiću oba šuta prošla pored desne stative, Foto: FK Dečić

Iako će se o učesniku finala Kupa Crne Gore odlučivati u Tuzima, u revanšu 5. maja, Dečić može da žali zbog utakmice bez golova u prvoj utakmici polufinala na stadionu "Braća Velašević".

Iskra i Dečić su odigrali borbenu i dinamičnu utakmicu, ali mreže su ostale netaknute, što zbog ogromne požrtvovanosti odbrana jednog i drugog tima, dobrih odbrana, ali i promašaja u dobrim pozicijiama.

U omjeru šansi, Dečić je bio ekipa koaj treba da žali za propuštenim, iako je Iskra prva zaprijetila - već u 6. minutu kada je Adrijan Rudović sjajnim uklizavanjem izblokirao Zorana Petrovića u velikoj šansi.

Desetak minuta kasnije i Dečić je pokazao da želi da igra na pobjedu ali je udarac glavom Nikolića otišao preko gola, da bi potom Tući požrtvovanom intervencijom stopirao udarac Bakrača na drugoj strani.

U 35. minutu je Adrijan Rudović novim blokom spriječio pogodak Ivana Vukovića, a potom je Dečić preuzeo igru. U 40. minutu Tući se sjajno ubacio i sa sedam metara glavom je pogodio stativu a tri minuta kasnije je Pešukić bio neprecizan u odličnoj poziciji za šut.

U nastavku se na pravo uzbuđenje čekalo do 62. minuta, kada je Luković sjajnim šutem natjerao Popovića na intervenciju, a onda je krenuo niz opasnih napada Dečića.

Tući je uposlio Pešukića koji je sa desetak metara promašio, a Vuljaju je nakon odličnoh šuta sa 17 metara blokom odbranio Šahman.

Vuljaj je imao i posljednju priliku u 88. minutu, ali je Kordić bio siguran...