Potreban istinski dijalog u društvu

“Učešćem predstavnika manjinskih naroda u institucijama i na mjestima donošenja odluka, osigurava se inkluzivnost i doprinosi dugoročnoj stabilnosti”

3757 pregleda0 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka

Uspostavljanje istinskog političkog i društvenog dijaloga, oko svih otvorenih pitanja, veoma je važno u aktuelnom trenutku i bitno za evropsku budućnost Crne Gore.

To je, kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke (BS), poručeno na sastanku političkog direktora BS-a Sulja Mustafića i direktora Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru, Norberta Bekmana Dirkesona.

Iz BS-a su kazali da je tokom razgovora iskazana zabrinutost zbog porasta etničkih tenzija u društvu i stvaranja atmosfere nesigurnosti, posebno za pripadnike manjinskih naroda u Crnoj Gori.

“Učešćem predstavnika manjinskih naroda u institucijama i na mjestima donošenja odluka, osigurava se inkluzivnost i doprinosi dugoročnoj stabilnosti”, poručeno je sastanku.

Iz BS-a su rekli da je razgovarano i o daljim aktivnostima u pravcu osnaživanja evropskih procesa u Crnoj Gori, kroz aktivnu ulogu te partije i političko djelovanje i komunikaciju unutar Evropske narodne partije, čiji je član ta stranka.