Zidan se ne plaši odmazde Uefe uoči mečeva sa Čelsijem

UEFA je danas odlučila da ne sankcioniše buntovnike, bar za sada, ali je španske novinare zanimalo da li se Zidan plaši odmazde, eventualno sudijskih grešaka

2835 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Real će u utorak će dočekati Čelsi u prvom meču polufinala Lige šampiona, nakon što je postojala mogućnost da "kraljevki klub" bude izbačen iz takmičenja zbog osnivanja Superlige.

"To bi bilo apsurdno i nelogično", kazao je trener Zinedin Zidan.

"Imamo pravo da igramo, ne želim da ulazim u polemiku".

UEFA je danas odlučila da ne sankcioniše buntovnike, bar za sada, ali je španske novinare zanimalo da li se Zidan plaši odmazde, eventualno sudijskih grešaka...

"Nisam zabrinut zbog sudija. Oko puno toga se pričalo zadnjih dana, no uvjeren sam da će sudija, kao i uvijek, raditi u ime dobrobiti fudbalu".

Organizator španskog prvenstva La Liga je u četvrtak je održala sastanak 17 klubova na koji nije pozvala Real Madrid, Barselonu i Atletiko, osnivače Superlige.

Podstakla je ostale španske klubove na otpor tom projektu pa su u srijedu neke ekipe izašle na teren s natpisima "Zaslužite ga (nastupanje u međunarodnom takmičenju)" i "Fudbal je za navijače".

Oko 51 posto čitalaca Marke smatra da bi uloga Real Madrida u pokretanju Superlige mogla da pokrene negativno raspoloženje i mišljenje prema tom klubu, pokazala je internet anketa u kojoj je prikupljeno 800.000 glasova.