Biračko pravo u Herceg Novom ima 25.590 građana

Iz MUP-a podsjetili da uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Područne jedinice za upravne poslove, državljanstvo i strance Herceg Novi, svakim radnim danom od osam do 14 sati, uz važeću ličnu kartu ili pasoš

4217 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Biračko pravo na izborima u Herceg Novom, koji će biti održani 9. maja, ima 25.590 građana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz MUP-a su ukazali da je u biračkom spisku za Herceg Novi, za prošlogodišnje parlamentarne izbore, bilo 25.507 osoba.

Oni su podsjetili da uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Područne jedinice za upravne poslove, državljanstvo i strance Herceg Novi, svakim radnim danom od osam do 14 sati, uz važeću ličnu kartu ili pasoš.

Birač, kako dodaju iz MUP-a, može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

"Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa“, pojasnili su iz MUP-a.

Iz tog resora su rekli da će građani, pozivanjem call centra sa jedinstvenim brojem 19820, koji je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije, i saopštavanjem ličnih podataka ili jedinstvenog matičnog broja, od operatera dobiti informaciju o tome da li je upisan u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasa.

Građani će, kako dodaju, pozivanjem tog broja moći i da prijave eventualne nepravilnosti vezane za izborni proces.