Prvomajski CFL: Na Trešnjici i pod Golubinjom za Evropu, Titograd se "čupa" u Danilovgradu

Rudar sa Dečićem, Zeta - Sutjeska, Jezero - Podgorica, Iskra - OFK Titograd i Budućnost - Petrovac

4816 pregleda0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević

Sve utakmice 32. kola Telekom 1. CFL odigraće se sjutra, 1. maja.

Domaći elitni fudbalski karavan ulazi u samu završnicu, značajan je svaki bod, svaki gol - prvak je još ranije odlučen, ali borbe za plasman u Evropu i opstanak ulaze u samu završnicu.

Dečić je prošle nedjelje pobjedom nad Zetom opet "okupirao" drugo mjesto i napravio značajan korak ka Evropi, a danas će na tom, istorijskom putu, imati možda i najznačajniji test - protiv Rudara u Pljevljima.

Rudar još nije odustao od borbe za 4. mjesto, ali je u očajnoj seriji - samo jedna pobjeda na posljednjih osam mečeva.

Sutjeska sa tri vezana meča u kojima nije dala gol zakomplikovala svoju poziciju, ima dva boda manje od Podgorice, te komplikovan meč u 32. kolu - tim Miljana Radovića gostuje Zeti na Trešnjici.

Ekipa Ratka Dostanića, s druge strane, teoretski još može do 4. mjesta, se njene "akcije" mnogo bolje kotiraju u Kupu - već u srijedu pod Goricom, u revanšu polufinala protiv Budućnosti, Golubovčani igraju utakmicu sezone nakon trijumfa 2:1 na svom terenu.

Iskra nema pobjedu već devet utakmica i umjesto da se bori za Evropu, odjednom je došla u situaciju da strijepi da ne dospije u zonu baraža za opstanak. Tim Aleksandra Nedovića danas će dočekati posljednjeplasirani OFK Titograd - ekipu koja već 10 utakmica nije dala gol i kojoj je svaki meč do kraja sezone maltene eliminacioni.

Jezero vjeruje da će "uhvatiti" Iskru i izboriti opstanak bez baraža, a danas u Beranama igra sa Podgoricom - timom koji je "čvrsto" na 4. mjestu, koji ima samo dva boda manje od trećeplasirane Sutjeske i koji bi mogao prvi put u istoriji kluba da izbori plasman na evropsku scenu.

Pod Goricom, u 19 sati, na zatvaranju kola, Budućnost dočekuje Petrovac - meč je takmičarski značajan samo za goste, koji su u prošlom kolu napokon pobjegli sa posljednje pozicije, ali je aktuelni šampion nedavnim trijumfom protiv OFK Titograda pokazao da ne želi tek tako da rasipa bodove.

Parovi 32. kola

Rudar - Dečić (14 h)

Jezero - Podgorica (15)

Iskra - OFK Titograd (16)

Zeta - Sutjeska (18)

Budućnost - Petrovac (19)

Standings provided by SofaScore LiveScore