Veliki odziv za vakcinaciju, zakazivanje poželjno da bi se izbjegle gužve

Vakcina dovoljno za sve zainteresovane, prednost imaju građani koji su se ranije prijavili

62420 pregleda110 komentar(a)
Red ispred Muzičkog centra, Foto: Marija Radović
04.05.2021. 18:13h

Masovna vakcinacija protiv Kovida-19 u Crnoj Gori je počela jutros. Građanima su na raspolaganju vakcine Sinofarm i Astrazeneka, dok je danas stigao i prvi kontingent Fajzer/Biontek vakcina.

Ispred Muzičkog centra u Podgorici i dalje je gužva, a na vakcinaciju se čeka oko sat.

Na tom mjestu se jutros okupio veliki broj ljudi, a glavna medicinska sestra za imunizaciju Aida Piranić kazala je ranije za Boje jutra na TV Vijesti da je u prvih sat vremena vakcinisano oko stotinu građana.

Nakon što se jedna od građanki obratila Vijestima, kazavši da je vraćena iz Vojno-medicinskog centra, te da tamo jutros nije počela vakcinacija, Piranić je pojasnila da se vakcinacija u tom objektu danas obavlja od 14 do 20 časova.

foto: Marija Radović

Kazala je da zakazivanje nije potrebno, ali da jeste poželjno, kako bi se izbjegle gužve i čekanje. Naglasila je da vakcina ima dovoljno za sve zainteresovane, a da prednost imaju građani koji su se ranije prijavili za vakcinaciju.

Piranić je rekla da će danas u Podgorici na svim punktovima biti 38 ljekara.

U Nikšiću je jutros, do 9.20 sati vakcinisano oko 70 osoba, a nadležni su kazali da teže da procenat vakcinisanih u toj opštini bude iznad 30 odsto.

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću Marko Mitrović kazao je da je u toj ustanovi smanjen broj hospitalizovanih kovid pacijenata.