Fonseka ne želi da podnese ostavku

Kako su prenijeli italijanski mediji, Fonseka se u ponedjeljak sastao sa vlasnicima kluba i generalnim menadžerim Tijagom Pintom

1726 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Trener fudbalera Rome Paulo Fonseka odbio je da podnese ostavku, ali uprava kluba ima četvoricu kandidata da ga zamijene, u slučaju da ekipa pretrpi još jedan ponižavajući poraz od Mančester junajteda, prenijeli su danas italijanski mediji.

Roma je sedma na tabeli Serije A sa devet bodova zaostatka za Lacijom na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u Ligu Evrope.

Rimska ekipa osvojila je samo četiri boda u posljednjih pet prvenstvenih utakmica, a prvu polufinalnu utakmicu u Ligi Evrope izgubila je sa 2:6 od Mančester junajteda.

Kako su prenijeli italijanski mediji, Fonseka se u ponedjeljak sastao sa vlasnicima kluba i generalnim menadžerim Tijagom Pintom. Sastanak je trajao sat vremena, a prisutan je bio i Fonsekin menadžer.

Klub nije otpustio Fonseku, koji je rekao da ne želi da podnese ostavku, iako je svestan da će otići iz Rome na kraju sezone.

Italijanski dnevnik Mesađero prenio je da bi Roma mogla da otpusti Fonseku, ako ekipa pretrpi još jedan ponižavajući poraz od Mančester junajteda u četvrtak. Utakmica se igra u četvrtak od 21 sat u Rimu.

Rimski list naveo je da su u slučaju otkaza Fonseki, kandidati za privremenog trenera Bruno Konti, Morgan De Sanktis, Fabricio Pikareta i Alberto De Rosi. Jedan od njih bi predvodio ekipu do kraja sezone, a spekuliše se da bi od naredne sezone novi trener Rome mogao da bude Mauricio Sari.

List Korijere delo Sport preneo je da bi Roma u narednih nekoliko nedjelja mogla da postigne konačan dogovor sa Sarijem.

Gazeta delo Sport prenijela je da se Sariju dopada tim Rome, ali da bi mu u ljetnjem prelaznom roku trebala tri ili četiri pojačanja.

Bivši trener Juventusa i Čelsija pregovara i sa Totenhemom.