ESPN: Uefa će zagovornike Superlige izbaciti iz Lige šampiona na dvije godine

Uefa je prethodnih dana razgovarala sa klubovima, koji su zagovarali ideju Superlige

20685 pregleda7 komentar(a)
Sa kongresa Uefe održanog 20. aprila, Foto: Reuters
05.05.2021. 22:28h

Fudbalska vijest dana - kako piše ESPN, Uefa će timove, koji i dalje zagovaraju ideju Superlige izbaciti iz Lige šampiona na dvije godine!

ESPN piše - pozivajući se na svoje izvore - da će Uefa oštro kazniti klubove, koji se i dalje nijesu distancirali od odluke o formiranju Superlige.

Uefa je prethodnih dana razgovarala sa klubovima osnivačima Superlige kako bi od njih dobila potvrdu da neće realizovati ideju o osnivanju tog takmičenja. Do danas se, navodno, dogovorila sa njih sedam. Riječ je o Arsenalu, Čelsiju, Mančester Sitiju, Mančester junajtedu, Totenhemu, Liverpulu i Atletiko Madridu. I Inter je blizu te odluke, ali potvrde još uvijek nema.

Preostali klubovi - Real Madrid, Barselona, Milan i Juventus i dalje se potajno nadaju da bi ideja Superlige mogla da zaživi. Ako ostanu pri tom stavu, Uefa će se pozvati na kršenje člana 51. Statuta i izbaciti iz evropskih takmičenja pomenute ekipe na dvije godine.

Ove četiri ekipe smatraju da nijesu prekršile propise, ali je Uefa nemilosrdna.

Superligu je u noći 18. aprila formiralo pomenutih 12 klubova. Odmah nakon toga krenule su oštre reakcije političara, ostalih klubova, ali i onih najbitnijih u čitavoj priči - navijača. Ideja je kratko trajala - prvi iz lige je istupio Čelsi, potom Mančester siti, a njihov primjer slijedili su ostali engleski klubovi. Nakon toga i ekipe iz Španije i Italije su napustile takmičenje, osim Milana, Reala, Juventusa i Barselone, koji se do danas nijesu distancirali od ove odluke, koju bi mogli skupo da plate.