Mornar sve bliži promociji, Arsenal kasni četiri boda

Na četiri kola do kraja Mornar ima četiri boda više od prvog pratioca Arsenala

3888 pregleda4 komentar(a)
Mornar sve bliži Prvoj ligi, Foto: FK Mornar

Mornar je sjajnom serijom od pet pobjeda, uz gol razliku čak 17:1 stekao veliku prednost pred posljednja četiri kola Amplitudo Druge fudbalske lige. Barani su slavili u Rožajama protiv Ibra sa 2:0, Arsenal je u Tivtu remizirao sa Beranama (1:1), pa sada Mornar kao lider ima četiri boda prednosti.

Dugo su se Barani mučili protiv Ibra, a uspjeli su do pobjede zahvaljujući rezervisti Bošku Guzini, koji je bio strijelac oba pogotka (2:0).

U Tivtu je Arsenal vodio od 41. minuta preko Moračanina, ali su gosti uspjeli do boda sjajnim golom Žarka Vilotijevića.

On je u 79. minutu sjajno primio loptu na vrhu kaznenog prostora i pored svih domaćih igrača u njemu pronašao je šut tik uz desnu stativu.

I to vrijedan bod u borbi za opstanak, pošto je Grbalj slavio na gostovanju Komu (2:0), Bokelj u Igalu (3:2), a Drezga u Bijelom Polju sa 2:1.

Te utakmice obilježili su evrogolovi, za Grbalj Dejan Perović prvi od dva njegova pogotka, u Igalu Kristijan Škrelja je nakon sjajnog ubacivanja i prijema postigao treći gol.

Šlagvort je ipak bio rezervsian za Gorana Burzanovića u finišu utakmice sa Jedinstvom uspio da donese pobjedu rezantnim šutem desne noge sa desne strane u gornji suprotni ugao i to udarcem iz punog trka.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore