Oprezno sa crno-bijelima i njihovim napadačkim potencijalom

Partizan ima tri poraza više od Budućnosti, igra sa mnogo oscilacija, posebno u odbrani. Riječ je, međutim, o napadački izuzetno talentovana ekipa, sa igračima, koje je teško zadržati, ako uhvate dobar ritam

1 komentar(a)
kk budućnost kk mornar, Foto: Savo Prelević
01.12.2017. 13:51h

Još jedna atraktivna ekipa sjutra dolazi u “Moraču” - Partizan nije snažan kao nekad, nije glavni kandidat za trofeje, ali "crno-bijeli" su uvijek nezgodan i opasan rival, gdje god i protiv koga god da igraju.

Budućnost je, međutim, u ovom trenutku na većem nivou, što pokazuju i rezultati.

Podgorički tim je u seriji od sedam pobjeda u ABA ligi i u predstojeći duel ulaze kao favoriti.

“Očekuje nas težak meč. Nepoznanica je za sve nas kako će ekipe da reaguju nakon pauze i kvalifikacija za Mundobasket - ali kako je njima, tako je i nama. Poznajemo se dobro, gledali smo ih dosta puta, i oni nas sigurno. Očekujem da dvorana bude puna, a mi, naravnom idemo na pobjedu na našem terenu”, kazao je Nemanja Gordić.

“Uvijek su bili nezgodna ekipa, imaju najveću tradiciju u ABA ligi – biće zanimljivo, nadam se da ćemo da dođemo do pobjede”, kazao je Zoran Nikolić.

Partizan ima tri poraza više od Budućnosti, igra sa mnogo oscilacija, posebno u odbrani. Riječ je, međutim, o napadački izuzetno talentovanoj ekipi, sa igračima, koje je teško zadržati, ako uhvate dobar ritam.

“Imali su loš start, ali vidi se da u ABA ligi da igraju bolje iz meča u meč. Igraju brzu košarku, koja će morati da se brani. Siguran sam da ćemo se dobro spremiti i da ćemo ih zaustaviti. Igramo dobru odbranu, mislim da ćemo biti čvrsti u defanzivi, da im nećemo dozvoliti lake poene i igru na veliki broj koševa”, rekao je Nikolić.

Očekuje se puna "Morača", a energija sa tribina bila bi potrebna Džikićevom timu.

“Osjećaju se poseban naboj i tenzije. Obično su tada i dvorane pune – ja očekujem punu “Moraču”, dobro navijanje i vjerujem da ćemo u takvoj atmosferi slaviti”, kazao je Gordić.

Upravo se od Gordića očekuje da povede tim ka trijumfu, diriguje igrom Budućnosti, kao što radi u dosadašnjem toku sezonu. Iskusni plej igra jednu od najboljih sezona u karijeri, sa 15 poena po meču prvi je strijelac tima.

“Sve je mnogo lakše, kada imate minute na terenu, povjerenje trenera, saigrača... Ove godine se sve poklopilo, igramo dobro, pobjeđujemo i nadam se da ćemo tako i da nastavimo”, ističe Gordić.

Budućnost će sjutra biti jača za Aleksu Ilića, dok će meč zbog povrede lijevog prsta na šaci, propustiti kapiten Suad Šehović.

Meč počinje u 19 sati. Cijena karte je 5 eura.