Je li Sofija Vergara "prestara" za farmerice kakve voli?

Nije tajna da Sofija obožava ležernije pocijepane farmerice. Neki korisnici društvenih mreža smatraju da takve farmerice nijesu za žene njenih godina

25034 pregleda7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

U teoriji, odjeća ne poznaje u kojim ste godinama. Uz malo promišljanja i pažljivog stilizovanja svaki odjevni komad može se kombinovati na primjeren i zanimljiv način i zato godine ne bi trebale biti prepreka za nošenje odjeće koju volimo. Međutim, kada su u pitanju pripadnice ljepšeg pola, često čujemo komentare kako su prestare da bi nosile određene komade.

Upravo se to dogodilo i Sofiji Vergari. Prelijepa 48-godišnja Kolumbijka trenutno snima 16. sezonu "Amerika ima talenat" i na posao često dolazi u farmericama.

foto: Instagram/Pinterest

Nije tajna da Sofija obožava 'skinny' modele, ali među omiljenima su joj i ležernije pocijepane 'boyfriend' farmerice. U takvim modelima može se često vidjeti, a obukla ih je i za je za jedno od posljednjih snimanja. Njen izbor nije se svidio pojedinim korisnicima društvenih mreža koji smatraju da takve farmerice nijesu za žene njenih godina.

foto: Instagram/Pinterest

"Odavno je prestara za njih", komentarisala je jedna korisnica Instagrama. "Kad vidim stariju ženu u pocijepanim farmericama, odmah pomislim da ne da prihvati svoje godine", dodala je druga.

foto: Instagram/Pinterest

Prema rezultatima nekoliko online anketa, žene uopšteno ne bi trebale da nose farmerice nakon 50. godine života, nezavisno od toga kakav je model u pitanju. Za pocijepane farnerice granica je još rigoroznija, učesnici tih anketa smatraju da ih ne bi trebao nositi niko stariji od 30 godina.

U anketi na internet stranici zadovoljna.hr čitaocima su na ovu temu bila ponuđena tri odgovora

  • stvarno su primjerenije mlađim ženama, iza 30. ih ne bi trebalio nositi
  • mogu ih nositi sve žene bez obzira na godine, ne vidim nikakav problem u tome
  • trebali bismo ih zaboraviti nakon 50. godine

Ubjedljivo najviše glasova dobio je odgovor "mogu ih nositi sve žene bez obzira na godine, ne vidim nikakav problem u tome".

foto: Instagram/Pinterest

Sofija Vergara sigurno ni sekundu svog vremena ne bi posvetila razmišljanju o tim "pravilima", a nema razloga da se odrekne omilljenih farmerica kad u njima izgleda apsolutno fantastično.