Jadran za titulu, Primorac za nadu

Novljani večeras (19 časova) na Škveru imaju šansu da osvoje 10. titulu prvaka Crne Gore, Kotorani se bore za majstoricu, koja bi se igrala u nedjelju u Budvi

4532 pregleda0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana i Primorca su odigrali tri uzbudljiva meča, očekuje se da će i četvrti biti takav, Foto: Aleksandar Kaluđerović

Tri utakmice finala Prvenstva Crne Gore u vaterpolu, tri brejka. Da li će Jadran konačno prekinuti lošu seriju domaćih timova i osvojiti 10. titulu prvaka Crne Gore, a sedmu ukupno, ili će Primorac nastaviti sjajan niz gostiju i izboriti majstoricu, koja bi se igrala u nedjelju u Budvi? Odgovor na to pitanje znaće se večeras, nakon što se završi veliki bokeljski derbi, zakazan za 19 časova na otvorenom bazenu na Škveru.

Prva dva meča bila su izuzetno uzbudljiva i napeta. Jadran je na startu finala u Budvi imao nekoliko puta dva razlike, ali je morao da se čupa - izjednačio je 31 sekundu prije kraja sjajnim golom Dimitrija Obradovića, a onda pobijedio na peterce zahvaljujući Petru Tešanoviću.

Tim Sandra Sukna je uzvratio zbog sjajne odbrane na bazenu Instituta „Dr Simo Milošević” u Igalu (8:6), da bi Novljani istim rezultatom pobijedili u Budvi, iako su umalo ispustili ogromnu prednost (7:1).

- Nadam se da ćemo uspjeti stabilnom i agresivnom igrom da na Škveru odbranimo titulu. Meč će biti izuzetno težak i zahtjevan, kao što su uostalom bila i ova protekla tri. Nadam se da ćemo smoći snage i odbraniti titulu, što je primarni cilj - rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Sukno, nekada najbolji igrač svijeta, završio je karijeru sa 28 godina zbog srčanih problema. Trenersku je počeo u Primorcu i pokušaće da vrati titulu prvaka Crne Gore u Kotor poslije 13 godina.

- Sve utakmice su bila dosta izjednačene, spremni smo za novu borbu. Nećemo odustati. Biće teško, jer igramo u gostima, Jadran ima prednost i pobjeda bi sačuvao titulu. Ima psihološku težinu ova utakmica, odmorili smo i pokušaćemo da ispravimo greške - rekao je 30-godišnji Dubrovčanin.

Primorac je do sredine 3. četvrtine treće utakmice finala dao samo gol. Tada je zaigrao presing, prišao na 7:5 i imao šansu da još više zaprijeti, ali je Tešanović bio fenomenalan na golu gostiju.

- Najviše me zabrinjava napad, možemo puno bolje u tom segmentu. Nadam se da možemo da vratimo brejk, da izjednačimo na 2:2 i izborimo petu utakmicu, kako bismo pokušali da osvojimo titulu. Najbitnije je da smo i psihički i fizički spremni - zaključio je Sukno.