Devetoro ranjeno u pucnjavi u Roud Ajlendu

Šef policije je rekao da je incident počeo kada se iz vozila pucalo na jednu kuću, a onda su jedna ili više osoba iz te kuće uzvratile vatrom. Opisao je učesnike u incidentu kao "mlade muškarce"

5795 pregleda7 komentar(a)
Sa lica mjesta, Foto: AP

Devet ljudi je ranjeno sinoć u Providensu, glavnom gradu istočne američke države Roud Ajlend, saopštila je policija ocijenivši da je to najteži incident ove vrste u istoriji grada.

Od devet ranjenih, troje ima teške povrede i moguće da su u kritičnom stanju rekao je novinarima šef policije Providensa Hju Klements.

On je rekao da je upotrebljeno više komada vatrenog oružja i da se radi o sukobu između dvije grupe poznate vlastima.

Šef policije je rekao da je incident počeo kada se iz vozila pucalo na jednu kuću, a onda su jedna ili više osoba iz te kuće uzvratile vatrom. Opisao je učesnike u incidentu kao "mlade muškarce".

Dodao je da je pucnjava počela oko 19 sati u južnom kvartu koji važi za miran i ocijenio da je ispaljeno nekoliko desetina metaka.

Istraga je u ranoj fazi i za sada niko nije priveden, rekao je Klements.

Detektivi u bolnici razgovaraju sa žrtvama koje su stare između 19 i 25 godina. Osumnjičeni i žrtve bi mogli da budu isti, dodao je šef policije.

Gradonačelnik Providensa Horhe Elorza pozvao je građane da prestanu da koriste vatreno oružje za rješavanje sporova i kritikovao raspoloživost oružja.

"Ovo mora da prestane. Mladi koji su uključeni koji veruju da je način da riješe svoje sporove sa pištoljem... to ne može biti način", rekao je gradonačelnik.