Tešanović: Presudila je naša navika pobjeđivanja

Petar Tešanović, golman Jadrana i MVP finalne serije plej-ofa protiv Primorca, sumirao sezonu u kojoj su Novljani osvojili duplu krunu

7284 pregleda1 komentar(a)
„Jedno od težih finala posljednjih godina”, Foto: waterpolo.hu

Bilo je drugačije, mnogo neizvjesnije nego prethodnih godina u borbama za trofeje, ali u crnogorskom klupskom vaterpolu se kao po navici pita Jadran.

Nova titula je osvojena u direktnom duelu sa Primorcem, čime je kompletirana dupla kruna, pa Novljani uprkos svim promjenama u igračkom kadru (ekipu su napustili Vladan Spaić, Vlado Popadić, Petar Mijušković, Filip Gardašević, Marino Čagalj...), koje su pretrpjeli između dvije sezone, i dalje drže nivo, postavljaju standarde.

Jadran je u finalnoj seriji slavio 3:1...

- Bilo je ovo jedno od težih finala posljednjih godina. Osim posljednje utakmice, svaka je bila veoma neizvjesna i Primorac je pokazao da se podize iz godine u godinu i da može da bez problema bude konkurent Jadranu - rekao je golman tima sa Škvera Petar Tešanović.

Timski kvalitet je bez dileme na strani novog-starog šampiona, ali nije samo to uticalo na finalnu seriju.

- Sigurno da je i navika pobjeđivanja u ovakvim utakmicama imala veliku ulogu. Ipak, i mi i Primorac imamo veliki broj mladih igrača, kod njih je možda bila izražena mala nesigurnost. Mislim da je u presudnim momentima trećeg i četvrtog meča odlučio naš timski kontranapad i u tim minutima naleta Primorac nije mogao da parira - ističe Tešanović, koji je bio i najkorisniji igrač finalne serije koju je obilježio i njegov kolega na drugoj strani Aleksandro Kralj.

Jadran je nastavio dominaciju u domaćim okvirima, ali u regionalnoj ligi i Ligi šampiona nije opravdao očekivanja.

- Sezona može da se okarakteriše kao veoma uspješna. Ponovo smo osvojili duplu krunu u Crnoj Gori, a što se tiče Jadranske lige i Lige šampiona nismo uradili onoliko koliko možemo. Ali, mnogo je faktora uticalo na to - bilo je povreda i bolesti, u mnogim mečevima nismo mogli da nastupimo u najjačem sastavu i da pokažemo kvalitet koji posjedujemo. Odlično je i što je veliki broj mladih igrača dobio šansu i pokazao da Jadran i u budućnosti ima veliki potencijal - navodi 23-godišnji čuvar mreže.

Liga šampiona je, ipak, ostala takmičenje za kojim Jadran najviše žali...

- Mogli smo više, naročito u duelima protiv Dinamo Tbilisija. Međutim, tek smo na trećem turniru nastupili kompletni, a tada je već bilo prekasno za nešto više, jer smo bili u zaostatku na tabeli. Sve u svemu, zadovoljni smo, nosili smo se sa najboljim evropskim ekipama i pokazali da nam je mjesto u Ligi šampiona.

U regionalnoj ligi i Ligi šampiona nismo uradili onoliko koliko možemo. Ali, mnogo je faktora uticalo na to - u mnogim mečevima nismo mogli da nastupimo u najjačem sastavu - navodi 23-godišnji čuvar mreže