Šampion kroz rešeto traži put do plej-ofa

Branioci titule, LA Lejkersi, nisu uspjeli da preteknu Portland, pa će morati da igraju plej-in turnir. Prvi rival im je Golden Stejt, a pobjednik tog meča zauzeće 7. poziciju na Zapadu i igrati sa Finiksom u četvrtfinalu konferencije. Poraženi će imati još jednu šansu protiv Memfisa ili San Antonija

2623 pregleda0 komentar(a)
Najviše kritikovao plej-in, sad mora da ga igra: Lebron Džejms, Foto: Reuters

Sa pet uzastopnih pobjeda, aktuelni šampion je pokušao da se domogne plej-ofa, da izbjegne najveću glupost, kako je Lebron Džejms okarakterisao plej-in turnir, ali nije uspio - prije nego što dođu do razigravanja za titulu, LA Lejkersi će morati da prođu rešeto svojevrsnih kvalifikacija.

„Jezeraši” su u posljednjem meču regularnog toka sezone savladali Nju Orleans 110:98, ali nisu mogli da preuzmu 6. mjesto u Zapadnoj konferenciji, jer je Portland bio bolji do Denvera (132:116).

I Blejzersi i Lejkersi su, kao i Dalas, završili sezonu sa skorom 42:30, ali je tim iz Grada anđela imao slabiji međusobni skor od timova iz Oregona i Teksasa.

Zbog toga će branilac titule morati da igra plej-in turnir. Prvi rival mu je Golden Stejt, a pobjednik tog meča zauzeće 7. poziciju na Zapadu i igrati sa Finiksom u četvrtfinalu konferencije.

„Nećemo ući u meč i pomisliti da će biti lako. Siguran sam da nas čeka težak meč, iako smo ubjedljivo dobili dvije prethodne međusobne utakmice”, rekao je krilni centar Lejkersa Entoni Dejvis.

foto: Graphic News

Ko izgubi od dva tima iz Kalifornije, imaće novu šansu da zauzme 8. mjesto i obezbijedi bar četiri duela sa Jutom, jer će igrati sa pobjednikom obračuna ekipa koje su bile deveta i deseta na tabeli Zapada - Memfisa i San Antonija.

Na Istoku su tri tima bila u igri za 8. mjesto, samim tim i za dvije šanse da se domognu plej-ofa - Vašington, Indijana i Šarlot, koji su u posljednje kolo ušli sa istovjetnim skorom (33:38).

Vizardsi su u direktnom duelu savladali „stršljenove” (115:110), i to zahvaljujući sjajnom izdanju u posljednjoj četvrtini, koju su dobili 36:20.

Vašington će zbog toga u noći između utorka i srijede, tri sata nakon ponoći, imati prvu šansu da izbori plej-of na gostovanju Bostonu, dok će se dva i po sata ranije za ostanak u igri boriti Indijana i Šarlot.

Dan kasnije igraju se utakmice plej-ina u Zapadnoj konferenciji.