Abazović će uručiti zahvalnicu zbog hapšenja navodnih članova kavačkog klana

Potpredsjednik Vlade uručuje plaketu Sektoru za borbu protiv kriminala

4935 pregleda6 komentar(a)
Knežević i Abazović, Foto: SAVO PRELEVIC

Zbog hapšenja navodnih članova kavačkog kriminalnog klana, potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović danas će uručiti zahvalnicu Sektoru za borbu protiv kriminala i rukovodiocu tog Sektora Dejanu Kneževiću.

To su Vijestima saopštili iz izvršne vlasti, objasnivši da će taj sektor zahvalnicu dobiti zbog svega što su preduzeli u toj policijskoj akciji.

“Ovo je tek početak borbe protiv organizovanog kriminala i organizovanih kriminalnih grupa, ali potpredsjednik Vlade odlučio je da se uoči Dana nezavisnosti još jednom zahvali pripadnicima Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), koji su dva puta u tri dana hapsli jednog od organizatora kavačke kriminalne grupe Slobodana Kašćelana i članove tog klana rizikujući svoj život”, kazao je sagovornik iz vrha izvršne vlasti.

On je rekao da je Abazović donio odluku da ustanovi nagradu koju će svake godine uoči Dana nezavisnosti dobijati pripadnici službi bezbjednosti, koji se bore protiv organizovanog kriminala i obezbjeđuju mir građanima.

Slobodan Kašćelan (58), njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima, uhapšeni su 21. aprila.

Tri dana kasnije sudija za istragu podgoričkog Višeg suda, Miroslav Bašović, pustio ih je da se sa slobode brane optužbi za teško ubistvo. Par sati kasnije njegovu odluku preinačilo je vijeće tog suda, zbog čega su službenici SBPK ponovo krenuli u naselje Kavač.

Uhapsili su Kašćelana, Vučkovića i Kažića, a ostali su uspjeli da pobjegnu.

Oni su osumnjičeni da su, kao dio kriminalne grupe koju su navodno formirali Kašćelan, Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za zvjersko ubistvo Podgoričanina N.S.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnijela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bjekstvu - Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39), Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića.

J. J.